Evenementen

Opening Brussels literatuurhuis Passa Porta

Passa Porta, Internationaal Literatuurhuis Brussel, opent op 5 oktober 2004 zijn deuren. Het huis bevindt zich in de Dansaertstraat 46. Het is een initiatief van Het Beschrijf, dat de lancering viert met een feestelijke elfdaagse. Het pand herbergt een literair podium, een workshopruimte, een schrijversflat, een galerie en een meertalige boekhandel met een lees- en ontmoetingsplek.

De openingselfdaagse loopt van 6 tot 16 oktober en kan rekenen op de aanwezigheid van binnen- en buitenlandse auteurs. Zo komen Hafid Bouazza, Hugo Claus, Jean-Philippe Toussaint, Nedim Gursel en Hari Kunzru langs en wordt de poëzie van Claus voorgesteld die vertaald werd naar het Latijn.

Het literatuurprogramma van Klara, Volgeboekt, zendt op 9 oktober op de middag live uit vanuit het literatuurhuis. Op zaterdag 16 oktober staat om 20 uur een Belgisch feestje op het programma, een 'literaire derby tussen de grote namen uit de Belgische literatuur'. De opening biedt zo meteen ook een staalkaart van wat Passa Porta te bieden heeft.

Het Beschrijf en zijn Franstalige collega's van Entrez Lire tekenen voor het programma. De twee organisaties zorgen ook voor het leeuwendeel van de programmatie van het literatuurhuis en berichten daarover in een tweemaandelijkse folder.

Passa Porta, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel. Tel. +32 (0)2-226.04.54 of www.passaporta.be.

Wat?Opening Brussels literatuurhuis Passa Porta
Waar?Brussel, België
Wanneer?05/10/2004 tot 16/10/2004
Meer informatie?Website