Evenementen

Expositie over burgerliteratuur in Brussel (1300-1700)

Minnelijk akkoord. Literatuur in Brussel van de 14de tot de 17de eeuw
Tentoonstelling in het Stadhuis van Brussel

In de winter van 1511 waren in Brussel wonderlijke sneeuwsculpturen te zien. Deze waren een uiting van de nieuwe burgercultuur, die mede onder impuls van literaire gezelschappen was ontstaan. Rederijkerskamers, zoals ’t Mariacranske, vormden en verspreidden het ideaal van de beschaafde burger via teksten en evenementen. Ze streefden naar een harmonieuze samenleving, een maatschappij in “minnelijk akkoord”. Zelden was de macht van het schone woord groter…

Met originele handschriften en oude drukken, didactische panelen en constructies biedt de tentoonstelling Minnelijk akkoord een prachtig en indrukwekkend overzicht van het literaire leven en het ontstaan van de burgermoraal in het oude Brussel.

Aansluitend op de tentoonstelling is er mogelijkheid tot een korte cultuurhistorische wandeling in de buurt van de Grote Markt. De wandeling eindigt met een bezoek aan het Museum van de Stad Brussel (het Broodhuis), waar onder meer een schitterende maquette van de middeleeuwse stad te zien is.

Openingsuren
Van 1 februari tot 30 maart 2003, dagelijks van 10 tot 17 uur (maandag gesloten) in het Stadhuis van Brussel op de Grote Markt.

Toegangsprijzen
Individuele bezoekers: 5 euro; groepen en verminderde tarieven: 3 euro. Het toegangsticket geeft tevens recht op een beschrijving van een cultuurhistorische wandeling en biedt gratis toegang tot het Museum van de Stad Brussel (het Broodhuis), eveneens op de Grote Markt.

Info en reservering groepsbezoeken
Tel. +32 (0)2-412.43.06
E-mail: minnelijkakkoord@kubrussel.ac.be
Website: www.kubrussel.ac.be/akkoord

Wat?Expositie over burgerliteratuur in Brussel (1300-1700)
Waar?Brussel ,
Wanneer?01/02/2003 tot 30/03/2002