Evenementen

STEVIN-bijeenkomst

Wat kan taal- en spraaktechnologie voor u betekenen? Hier kunt u achter komen op de bijeenkomst "taal- en spraaktechnologie en de ICT-markt" die in het kader van het STEVIN-programma georganiseerd wordt in het Provinciehuis te Antwerpen op woensdag 2 maart as.

STEVIN, wat staat voor Spraak- en Taaltechnologische Essentiële Voorzieningen In het Nederlands, is een meerjarig stimulerings- programma voor Nederlandstalige TST. De STEVIN-projecten worden in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven uitgevoerd door Vlaamse en Nederlandse kennisinstellingen zodat de resultaten daadwerkelijk toepasbaar zijn in de informatie- en communicatietechnologie.

De bijeenkomst staat vooral in het teken van de lancering van de tweede projectoproep van het STEVIN-programma - met een budgettaire enveloppe van 4,2 miljoen euro de meest omvangrijke oproep die binnen STEVIN wordt voorzien. Op het programma staan bijdragen van o.a. Nick Wright (Commercial Director Edinburgh-Stanford Link), Fientje Moerman (Vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel) en Robert Zeldenrust (gevolmachtigd Minister van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Brussel).

Aanmelden kan op http://awi.vlaanderen.be/stevin. Geregistreerden krijgen z.s.m. een bevestiging, een definitief programma en een wegbeschrijving toegestuurd. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Zie: http://www.taalunieversum.org/stevin.

Wat?STEVIN-bijeenkomst
Waar?Antwerpen,
Wanneer?02/03/2005