Evenementen

Bekendmaking winnaars De Gouden Uil

Op 19 januari meldden wij hier dat de 'Long lists' van De Gouden Uil Literatuurprijs 2005 en De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2005 bekend waren gemaakt. Voor de eerstgenoemde Literatuurprijs kwamen toen nog veertien schrijvers in aanmerking en voor de Jeugdilteratuurprijs vijftien. Nog geen twee weken later, op 31 januari, werden de 'Short lists' gepresenteerd met de definitieve kandidaten voor beide literatuurprijzen.

De vijf schrijvers die kans maken op De Gouden Uil Literatuurprijs 2005 en de daaraan verbonden 25.000 euro zijn: de Vlamingen Patricia de Martelaere met Het onverwachte antwoord en Paul Verhaegen met Omega Minor en de Nederlanders Arnon Grunberg met De joodse messias, Ilja Leonard Pfeijffer met Het grote baggerboek en Frank Westerman met El Negro en ik.

De vijf genomineerden voor de De Gouden Uil Jeugliteratuurprijs zijn: Harm de Jonge met De Peperdans van Panzibas, Martha Heesen met De IJzeren hemel, Guus Kuijer met Het boek van alle dingen, Joke van Leeuwen met Waarom een buitenboordmotor eenzaam is en Paul Verrept met Het meisje de jongen de rivier.

De winnaars van De Gouden Uil Literatuurprijzen worden bekendgemaakt tijdens een rechtstreekse uitzending op Canvas vanuit de Handelsbeurs te Gent op zaterdag 19 maart 2005 om 21.30 uur.

Nadere informatie: De Gouden Uil; zie ook Het Belang van Limburg.

Wat?Bekendmaking winnaars De Gouden Uil
Waar?Canvas / Gent, België
Wanneer?19/03/2005
Meer informatie?Website