Evenementen

Bekendmaking winnaar Gouden Doerian

Laatste nieuws: de prijsuitreiking gaat niet door! Zie het nieuwsbericht in het Taalunieversum van 6 maart 2005.

----

Enkele literaire critici - Michael Zeeman van de Volkskrant, Jeroen Vullings van Vrij Nederland, Maarten Moll van het Parool, schrijver Adriaan Jaeggi en boekhandelaar Jaap van Straalen van Island Bookstore Amsterdam - hebben een nieuwe literaire prijs ingesteld. De critici vormen samen de jury van de Gouden Doerian 2005, de nieuwe prijs voor de slechtste roman van het jaar. Beschermvrouwe van de Gouden Doerian is actrice Annet Malherbe.

De longlist van de Gouden Doerian wordt bekendgemaakt op vrijdag 18 februari 2005 om 12.00 uur. De prijs voor de slechtste Nederlandse literaire roman wordt uitgereikt tijdens een feestelijk literair en muzikaal programma op het Bal der Geweigerden, 8 maart 2005. Dit bal vindt plaats op hetzelfde moment dat in de Stadsschouwburg het Boekenbal plaatsvindt waarmee de jaarlijkse Boekenweek in Nederland wordt geopend.

Zie voor meer informatie, of publieksnominaties voor de Gouden Doerian www.jaeggi.nl of mail naar goudendoerian@jaeggi.nl. Zie ook: nieuwsbericht Taalunieversum van 23 februari 2005 (met de 'longlist').

Wat?Bekendmaking winnaar Gouden Doerian
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?08/03/2005