Evenementen

V10T-congres 'Portret van de taalbeheersing'

Van woensdag 7 tot vrijdag 9 december 2005 vindt het tiende V10T-congres plaats aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Alle taalbeheersers in Vlaanderen en Nederland worden uitgenodigd deel te nemen aan dit congres.

De exacte inhoud van het congres ligt op dit moment nog niet vast. Typisch voor het V10T-congres is het vlootschouwkarakter waardoor een portret wordt geschetst van het taalbeheersingsonderzoek. Net als de vorige congressen biedt ook V10T 2005 een forum voor onderzoek in het brede domein van de taalbeheersing. Het congres wil een overzicht presenteren van wat er de voorbije drie jaar op de verschillende deelgebieden van het taalbeheersingsonderzoek gebeurd is. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook de bedoeling om een boeiende onderzoeksagenda voor de volgende jaren uit te zetten.

De organisatie van het congres is in handen van de afdeling Bedrijfscommunicatie Letteren, de afdeling Nederlandse Taal en Cultuur en de Vereniging Interuniversitair Overleg Taalbeheersing. Het congres wil een open forum voor ontmoeting en discussie zijn. Ook beginnende onderzoekers zijn daarom hartelijk welkom om hun eerste bevindingen en knelpunten voor te leggen aan collega-taalbeheersers uit Vlaanderen en Nederland.

Nadere informatie: Neder-L 0503.14.

Wat?V10T-congres 'Portret van de taalbeheersing'
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?07/12/2005 tot 09/12/2005