Evenementen

Nederlandse kinderboekenschrijvers naar Suriname

Sinds drie jaar organiseert de Nederlandse Stichting Boekids een literaire uitwisseling met Suriname. Dit jaar is Stichting Boekids van 12 t/m 22 april in Suriname vertegenwoordigd met de Nederlandse kinderboekenschrijvers Burny Bos, Joyce Pool, Sanne de Bakker en Arend van Dam.

Burny Bos is te gast op het Filmfestival te Paramaribo van 12 t/m 14 april en Joyce Pool, Sanne de Bakker en Arend van Dam bezoeken het Kinderboekenfestival in Nickerie van 20 t/m 22 april. In de dagen voorafgaand aan het festival leggen ze schoolbezoeken af, geven gastlessen op de PABO en doen mee aan literaire optredens op de Nederlandse Ambassade en Tori Oso.

De schrijver en filmproducent Burny Bos (Minoes, Pluk van de Petteflet) geeft lezingen op het Filmfestival te Paramaribo van 12 t/m 14 april 2005. Hij geeft toelichting op het proces van boek tot film en vertelt over zijn eigen werk. Het Filmfestival wordt georganiseerd door Stichting The Back Lot.

In de dagen voorafgaand aan het Kinderboekenfestival in Nickerie organiseert Stichting Boekids in de Nederlandse Ambassade en Tori Oso samen met de The Back Lot en de Schrijversgroep '77 een aantal literaire avonden samen met Surinaamse kinderboekenschrijvers. Tevens zullen de schrijvers scholen rondom Paramaribo bezoeken en gastlessen geven op de PABO.

Speciaal voor het bezoek aan Suriname wordt er een verhalenbundel uitgebracht met bijdragen van de vier deelnemende Nederlandse schrijvers en de Surinaamse kinderboekenschrijvers Monique Pool, Arlette Codried, Guillaume Pool, Ismène Krishnadath, Els Moor, Soecy Gummels en Willy Alberga. De boekjes worden uitgedeeld aan de kinderen op het festival en op diverse scholen.

In oktober 2004 heeft Boekids in Den Haag een inzamelingsactie 'Kinderboeken voor Suriname' gehouden. De duizenden ingezameld prenten- en leesboeken worden op het Kinderboekenfestival uitgedeeld en verspreid op scholen in de verschillende districten van Suriname.

Wat?Nederlandse kinderboekenschrijvers naar Suriname
Waar?Paramaribo, Suriname
Wanneer?12/04/2005 tot 22/04/2005
Meer informatie?Website