Evenementen

7e Werkconferentie over Taalgericht vakonderwijs

De lat kan hoger!
Taalgericht vakonderwijs en nieuw leren

Zijn de resultaten van de leerlingen wel optimaal? Geven docenten met plezier les? Welke rol speelt taal daarbij? Begrijpen de leerlingen wel goed wat de docent zegt? Deze en andere vragen zullen op dinsdag 14 juni 2005 in de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle worden behandeld. Dat zal gebeuren tijdens de zevende landelijke werkconferentie van het Platform Taalgericht Vakonderwijs.

De werkconferentie heeft als ondertitel: 'Voor en door docenten over Taalgericht Vakonderwijs'. Dit geeft goed weer hoe de conferentie is opgebouwd. Zo worden er discussies gevoerd, presentaties gehouden, workshops gegeven en deze zijn allemaal bedoeld voor docenten en verzorgd door docenten. Juist doordat docenten zelf bijdragen leveren aan de conferentie, zijn de vorige zes zo'n groot succes geweest.

Wat kunnen deelnemers verwachten?
Uitgangspunt van Taalgericht Vakonderwijs is dat leerlingen leren in rijke contexten, met veel interactie en de nodige steun, om ze tot hoge prestaties te brengen. Hetzelfde geldt voor de docenten, taalcoördinatoren, schoolleiders en onderzoekers. Ook zij leren van het elkaar laten zien van nieuwe prestaties, van het met elkaar -ook buiten de school- daarover praten en nadenken.
In meer dan twintig presentaties laten docenten, taalcoördinatoren en schoolleiders zien hoe zij Taalgericht vakonderwijs toepassen in hun onderwijs. Ook onderzoekers op het gebied van Taalgericht vakonderwijs presenteren nieuwe resultaten. De presentaties worden ingedeeld in stromen, waarvan in elk geval één rond Taalgericht vakonderwijs en 'nieuw leren'. Een andere stroom zal gaan over taalsteun in verschillende leergebieden.

Themagroepen
Medewerkers van de Platforminstellingen geven workshops waarin de aspecten van de uitwerking en invoering van Taalgericht vakonderwijs worden uitgediept zoals het ontwerpen van een taalgerichte les, het bedenken van goede samenwerkingsopdrachten of integreren van Nederlands in andere vakken.

Waar en wanneer?
De zevende landelijke werkconferentie van het Platform Taalgericht Vakonderwijs wordt gehouden op dinsdag 14 juni 2005, in de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle, op loopafstand van het Centraal Station. Deelnemers betalen EUR 180,-, lunch en eindverslag inbegrepen. Docenten, taalcoördinatoren, schoolleiders of onderzoekers die een presentatie willen geven, hoeven geen deelnamegeld te betalen.

Opgave
Deelnemers kunnen zich opgeven bij het secretariaat van het Platform Taalgericht Vakonderwijs, Ellie Kristens, SLO afdeling VO, Postbus 2041, 7500 CA Enschede. T: 053 - 4840 646, E: e.kristens@slo.nl
Docenten, taalcoördinatoren, schoolleiders of onderzoekers die een presentatie willen geven, kunnen zich voor 30 april aanmelden bij het secretariaat van het Platform Taalgericht Vakonderwijs, Ellie Kristens, SLO afdeling VO, Postbus 2041, 7500 CA Enschede. T: 053 -  4840.646, E: e.kristens@slo.nl

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.taalgerichtvakonderwijs.nl. Daarop zijn naam- en adresgegevens te vinden en aanvullende informatie over Taalgericht Vakonderwijs.

Wat?7e Werkconferentie over Taalgericht vakonderwijs
'Voor en door docenten over Taalgericht Vakonderwijs'
Waar?Zwolle, Nederland
Wanneer?14/06/2005
Meer informatie?SLO Enschede
Ellie Kristens, SLO afdeling VO
053 - 4840.646
Website