Evenementen

Uitreiking van de zesde VU-podium Poëzieprijs

Voor de zesde maal wordt op Tweede Pinksterdag de VU-podium Poëzieprijs uitgereikt, met dit maal als thema De levende stad. Een feestelijke bijeenkomst in De Rode Hoed (Keizersgracht 102, Amsterdam), met poëzie en muziek. Aanvang: 14.00 uur; toegangsprijs: € 10.

Juryvoorzitter prof. dr. Theo de Boer, maakt bekend welke gedichten dit jaar in aanmerking kwamen voor de bloemlezing en welke drie daarvan in de prijzen vallen. Tijdens deze feestelijke, met veel muziek omlijste manifestatie, zal de bloemlezing - Tegen beter weten 6 - worden gepresenteerd.

De tien beste dichters dragen hun inzendingen voor. Ook zijn er poëtische bijdragen van stadsdichters uit Nederland en België. Tussen de bedrijven door verzorgt het Rosetta Ensemble een afwisselend klassiek muzikaal programma.

De VU-podium Poëzieprijs stond dit jaar in het teken van De levende stad, een themaproject over de spanning tussen het individu en de ruimtelijke ordening. De stad als maakbaar element in de ruimtelijke ordening versus de mens die haar - in weerwil van alle plannen en projecten - omtovert tot een dynamisch geheel, een levend organisme.

Het project De levende Stad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Amsterdam.

Bron: website VU-Podium, www.vupodium.nl.

Wat?Uitreiking van de zesde VU-podium Poëzieprijs
Waar?Amsterdam (De Rode Hoed), Nederland
Wanneer?16/05/2005
Meer informatie?Website