Evenementen

Woordfestival 'ZuiderZinnen'

ZuiderZinnen
Het festival van het woord

Met 15000 bezoekers groeide ZuiderZinnen vorig jaar uit tot het grootste woordfestival van de Nederlanden en zondag 18 september 2005 is het weer zover. Op meer dan 20 podia vieren de meest uiteenlopende woordkunstenaars van België en Nederland "het festival van het woord". De fine fleur van onze schrijvers, dichters, zangers, acteurs, journalisten en politici houden u een hele middag in de ban van het woord. Namen als Wim De Bie, Jan Mulder, Remco Campert, Tom Lanoye, Kristien Hemmerechts, Herman Brusselmans, Lulu Wang, Rick De Leeuw, Tom Naegels, Joost Zwagerman, Antje De Boeck, Marc De Bel, Marcel Vanthilt, Anna Enquist, Ramsey Nasr en internationale vedetten als de Zuid Afrikaan Etienne Van Heerden, Martine Bril en thrillerfenomeen Sean French, noem maar op, ze zullen er zijn. En ook Bart Peeters bijvoorbeeld, op het grote podium voor het Museum voor Schone Kunsten, of een intimistisch concert van Yasmine of Raymond in de Arenberg. Het thema dit jaar is "Steden". Antwerpen, Gent, Londen, Parijs, Amsterdam, ze krijgen allemaal extra aandacht. Alles kan u verwachten. Een zondag om nooit te vergeten.

En dit jaar koppelt ZuiderZinnen, in samenwerking met Antwerpen Boekenstad, Stad Antwerpen en Antwerpen Autovrij ook nog een Culturele Vrijmarkt aan het festival. De inwoners van autovrije zone (het is ook Antwerpen autovrij die zondag) mogen voor hun deur hun oude boeken, schilderijen en andere cultuurgelinkte voorwerpen verkopen.

Aanvang: 12u00 aan het Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen - Leopold de Waelplaats - 2000 Antwerpen
Tickets en Inlichtingen aan de rode dubbeldekbus voor het Museum. Een all-in ticket dat toegang geeft tot meer dan 20 podia kost slechts 5 euro! Kinderen tot 15 jaar mogen gratis meekomen. De laatste optredens zijn voorzien rond 21u00.
Meer info en het ganse programma op: http://www.ZuiderZinnen.be.

ZuiderZinnen, Festival van het woord is een initiatief van vzw ZuiderZinnen, met de steun van Antwerpen Boekenstad.

Wat?Woordfestival 'ZuiderZinnen'
Het festival van het woord
Waar?Antwerpen,
Wanneer?18/09/2005
Meer informatie?Website