Evenementen

Studiedag VWB: 'Boekgeschiedenis in het kwadraat: context & casus'

Naar aanleiding van zijn tiende verjaardag organiseert de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis (VWB) een studiedag waarop uiteenlopende boekhistorische tradities in dialoog treden met recent onderzoek uit Vlaanderen en Nederland. De bedoeling is een wisselwerking tot stand te brengen tussen jonge onderzoekers en meer gevestigde auteurs, én de dialoog tussen Vlaamse en Nederlandse vakgenoten te versterken. Op het programma staan zes lezingen die gestructureerd zijn volgens het algemeen erkende schema van de productie, distributie en consumptie van het boek. Ze worden voorafgegaan door twee meer theoretisch georiënteerde lezingen.

Rond elk thema komen twee sprekers aan het woord. Eerst schetst een deskundige uit het vakgebied een overzicht van de onderzoekstradities, de methodologische opvattingen of de theoretische context. Vervolgens presenteert een jonge wetenschapper haar/zijn onderzoeksresultaten in een casestudy die bij dit thema aansluit. Tot slot is er ruimte voor vragen en interactie.

De studiedag 'Boekgeschiedenis in het kwadraat: context en casus' werd als contactforum erkend door het Vlaams Kennis- en Cultuurforum van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Al wie belangstelling heeft voor de geschiedenis van het boek is van harte welkom.

Bron en nadere informatie (incl. programma): Neder-L 0511.16.

Wat?Studiedag VWB: 'Boekgeschiedenis in het kwadraat: context & casus'
Waar?Brussel (Paleis der Academiën), België
Wanneer?09/12/2005