Evenementen

Groot Dictee der Dyslexie op 15 december in Utrecht

Op donderdagavond 15 december wordt het Groot Dictee der Dyslexie gehouden. Dit dictee is georganiseerd door PerspectieF, de politieke jongerenorganisatie van de Nederlandse politieke partij ChristenUnie, en vindt een week voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal plaats. Op de Hogeschool Domstad in Utrecht zullen op 15 december tussen 20.00 en 21.45 uur bekende Nederlanders, jongeren en leerkrachten (dyslectici en niet-dyslectici) het tegen elkaar opnemen in de strijd voor de Gouden Scripta.

Het is geen gewoon dictee. De deelnemers zullen een verhaal moeten opschrijven dat wordt gedicteerd. Net zoals bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal dus. Maar er is één groot verschil. De deelnemers krijgen het Dictee op zo'n manier voorgeschoteld, dat ze een klein beetje ervaren welke problemen dyslectici hebben. Zinnen in spiegelbeeld opschrijven bijvoorbeeld...

Bekende Nederlanders, jongeren en leraren nemen deel aan het Dictee. Maar ook het publiek mag mee doen. Nieuwe (publieks)deelnemers kunnen zich nog steeds voor het Dictee aanmelden.

Wat?Groot Dictee der Dyslexie op 15 december in Utrecht
Waar?Utrecht (Hogeschool Domstad), Nederland
Wanneer?15/12/2005
Meer informatie?Website