Evenementen

7e Dag van de Poëzie

In het weekend van 22 en 23 april vindt in Landgraaf (Zuid-Limburg, NL) de (zevende) Dag van de Poëzie plaats. Zaterdagavond 22 april lezen de vier dichters genomineerd voor de Jo Peters PoëziePrijs voor uit eigen werk, evenals de winnares van 2004 Hagar Peeters en de 'Godfather' van de jonge poëzie, bloemlezer Gerrit Komrij. Muziek komt van het Madrigal Chor Aachen.

Op zondagochtend 23 april vindt het Jeugdpoëziefestival plaats. Meer dan 2000 leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs uit Nederland en Vlaanderen hebben poëzielessen gevolgd als voorbereiding op een ontmoeting met twaalf bekende jeugddichters. Een selectie van 150 leerlingen zal mogen luisteren naar en praten met dichters als Edward van de Vendel, Ted van Lieshout, Erik van Os, Arjan Witte en Geert de Kockere.

In de namiddag zullen vanaf 13.00 talentvolle jonge dichters als Bas Belleman en Mustafa Stitou optreden naast 'grote namen' als Gerrit Komrij, Tom Lanoye, Judith Herzberg, Gerrit Kouwenaar, Marjoleine de Vos en Esther Jansma. Tussendoor kan men kijken en luisteren naar optredens van leerlingen van onder meer de dansafdeling van het Bonnefantencollege, draaiorgelbespeelster Margriet Goedhart en het Scarlatti trio, en componist en violist Marijn Simons.

Tijdens het dinerbuffet op zondagavond 23 april kunnen publiek en dichters elkaar ontmoeten. Ter gelegenheid van de (zevende) Dag van de Poëzie zal een mooi vormgegeven dichtbundel verschijnen met van elke deelnemende dichter een gedicht. Op een enkele uitzondering na zijn deze gedichten nog niet eerder gepubliceerd.

De locatie van het festival Zalencentrum Brandpoort, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft voldoende parkeermogelijkheid. Voor reserveringen en informatie kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met Stichting Poëziefestival Landgraaf, Frans Bremen of Annemie Moesen, tel. +31 -(0)45-569 52 92 of via Annemie.Moesen@Landgraaf.nl. Verder kunt u surfen naar de website http://www.poeziefestival.nl.

Wat?7e Dag van de Poëzie
Waar?Landgraaf (Zuid-Limburg), Nederland
Wanneer?22/04/2006 tot 23/04/2006