Evenementen

Kiliaandag, met lezing De Vaan en Kroonen over 'Substraat in het Nederlands: theorie en praktijk'

Zoals ieder jaar organiseert de Kiliaanstichting in april, de sterfmaand van Cornelis van Kiel, weer de Kiliaanlezing. Dit jaar vindt de lezing plaats op 20 april om 16.30 uur in zaal 104 van het PC Hoofthuis, Spuistraat 134, van de UvA te Amsterdam. De lezing wordt gegeven door dr. Michiel de Vaan en drs. Guus Kroonen, over het onderwerp

Substraat in het Nederlands: theorie en praktijk

Guus Kroonen promoveert in Leiden op het substraat in het Proto-Germaans, en studeerde eerder af op Scandinavische Taal & Cultuur in Amsterdam en Vergelijkende Taalwetenschap in Leiden. Hij verzorgt cursussen als Gotisch, Oud-Saksisch en Oudnoords, en becommentarieert voor het EWN het substraatmateriaal in het Nederlands.

Michiel de Vaan is docent Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap in Leiden. Hij studeerde Russisch en Indo-Europees, en schreef een proefschrift over het vocaalsysteem van het Avestisch, de Oud-Iraanse taal van Zaratoestra. Hij werkt mee aan het EWN en publiceert regelmatig op het gebied van de West-Germaanse etymologie en dialectologie. Momenteel werkt hij aan een nieuw etymologisch woordenboek van het Latijn.

U kunt het PC Hoofthuis bereiken vanaf het Centraal Station met de tramlijnen 1, 2, 5, 13 en 17, uitstappen bij de halte Koninklijk Paleis / Magna Plaza, dat is twee haltes van CS. Het PC Hoofthuis ligt achter Magna Plaza, even de Molsteeg door en u staat al bijna voor de (draai-)deur. U kunt ook lopen vanaf het Centraal Station, via het Damrak naar de Dam, dan rechtsaf tot u achter het Paleis bent en tegenover Magna Plaza staat. Rechts daarvan is de Molsteeg, u loopt die door en dan staat ook u bijna voor de (draai)deur.

Wat?Kiliaandag, met lezing De Vaan en Kroonen over 'Substraat in het Nederlands: theorie en praktijk'
Waar?Amsterdam (PC Hoofthuis), Nederland
Wanneer?20/04/2006