Evenementen

Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel

23 april 2006 is in heel Vlaanderen en Brussel Erfgoeddag. Meer dan vijfhonderd musea, archiefinstellingen, heemkringen en cultuurhuizen zetten de hele dag hun deuren open. Het thema van de Erfgoeddag 2006 luidt: 'In Kleur'. Ook de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) toont op 23 april haar kleuren.

De KANTL is een huis met vele kamers. Op Erfgoeddag zetten we de deuren van die kamers wagenwijd open. Op uw ontdekkingstocht door de gangen en de zalen van de KANTL maakt u kennis met klankkleur, woordkleur, kleur in de poëzie en in de schilderijen van Paul Snoek, kleursymboliek in dialecten, en nog veel meer. We trakteren op een unieke tentoonstelling, heel wat literaire lezingen en een interactief taalspel. En terwijl u in het Rode Salon op adem komt bij een (h)eerlijk kopje koffie of thee, spreken we de kunstenaar of de dichter in uw kinderen aan, want we zijn op zoek naar échte rederijkers.

Hieronder vindt u alvast een overzicht van de literaire lezingen:

 
   15.00 u.      Octavio Paz: "Blanco" - "Wit" (Vertaling van Stefaan van den Bremt) Recitanten: Stan Milbou en Sabine Mahieu. Inleiding: Stefaan van den Bremt.   
  15.30 u.   Monika van Paemel  
  16.00 u.   Gwy Mandelinck: "Woorden, gekleurd of niet, worden sleutels" (H.Claus)  
  16.30 u.   Patrick Lateur: "Zuiders gekleurd. Op versvoeten door Italië"  
  17.00 u.   Octavio Paz: "Blanco" - "Wit" (Vertaling van Stefaan van den Bremt) Recitanten: Stan Milbou en Sabine Mahieu. Inleiding: Stefaan van den Bremt  
  17.30 u.   Willy Spillebeen: "Avondkleuren" - gedichten over liefde en dood  
 

Voor meer informatie over het eenmalige Erfgoed-programma van de KANTL kunt u terecht op http://www.woordkleur.be en bij cindy.holtyzer@kantl.be (Koningstraat 18 - 9000 Gent - +32 (0)9/265.93.51). Het volledige programma van de Erfgoeddag vindt u op http://www.erfgoeddag.be.

Wat?Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel
Waar?Gent (KANTL) en andere steden, België
Wanneer?23/04/2006
Meer informatie?Website