Evenementen

Poëziefestival 'Sprache in Essenz. Recente Nederlandstalige poëzie in Berlijn'

Poëziefestival Sprache in Essenz. Streifzüge durch die niederländischsprachige Gegenwartslyrik, Berlijn, wo 26 april - do 4 mei 2006

Het jaar 2006 wekt in Berlijn veel verwachtingen. Velen zullen daarbij aan het wereldkampioenschap voetbal denken. Maar terecht wordt er van diverse kanten gezegd dat voetbal de interessantste en aantrekkelijkste bijzaak ter wereld is. Wat er belangrijker is? Te veel om op te noemen. Eén van die veel belangrijker evenementen in de komende maanden is 'Sprache in Essenz', het Berlijnse festival met hedendaagse dichters uit Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Oostenrijk. Dat vindt logischerwijs niet ná, niet tijdens maar vóór het WK-voetbal plaats.

Van 26 april tot 24 mei 2006 is iedereen van harte welkom op het poëziefestival Sprache in Essenz. Streifzüge durch die niederländischsprachige Gegenwartslyrik te Berlijn (http://www.niederlandistik.fu-berlin.de/fu-nl). Het is georganiseerd door het 'Institut für Deutsche und Niederländische Philologie' van de Freie Universität Berlin en de Literaturwerkstatt Berlin.

Nadere informatie (o.a. het programma): Neder-L 0604.11.

Wat?Poëziefestival 'Sprache in Essenz. Recente Nederlandstalige poëzie in Berlijn'
Waar?Berlijn (Freie Universität Berlin en de Literaturwerkstatt Berlin), Duitsland
Wanneer?26/04/2006 tot 04/05/2006
Meer informatie?Website