Evenementen

Conferentie 'Literatuur en wetenschap'

Conferentie 'Literatuur en wetenschap'

Organisatie: KNAW - Commissie Wetenschap en Kunst, i.s.m. Universiteit Maastricht
Datum: vrijdag 9 juni 2006
Aanvang: 13.30 uur
Locatie: Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

Op 9 juni 2006 organiseert de Commissie Wetenschap en Kunst van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in samenwerking met de Universiteit Maastricht de conferentie 'Literatuur en wetenschap'. Drie literatuurwetenschappers en een fysicus gaan in op relaties tussen literatuur en wetenschap:

Lies Wesseling (Universiteit Maastricht) spreekt over de wijzen waarop men zulke relaties kan conceptualiseren (van 'invloed' tot 'interactie').
Malte Herwig (Oxford University), auteur van Bildungsbürger auf Abwegen. Naturwissenschaft im Werk Thomas Manns (2004), spreekt over de wijze waarop wetenschappelijke kennis in Mann's literaire werk tot 'betekenis' wordt.
Wiel Kusters (Universiteit Maastricht) verbindt de belangstelling van de dichter Jan Hanlo (1912-1969) voor natuurkunde met diens ideeën over goed en kwaad in een door God geschapen wereld.
Frans Saris (Universiteit Leiden) gaat in tegen het 'Postmoderne Pessimisme' waarin wetenschap en literatuur vandaag de dag een gemeenschappelijke basis lijken te hebben gevonden.

De middag wordt voorgezeten door Wiel Kusters.

Het volledige programma (en nadere informatie) is te vinden op http://www.knaw.nl/cfdata/agenda/agenda_detail.cfm?agenda__id=868 (mocht de link niet werken, ga dan naar http://www.knaw.nl en klik bovenaan op 'agenda').

Deelname is gratis, maar u wordt verzocht zich voor 1 juni 2006 aan te melden via het inschrijfformulier dat eveneens op de website te vinden is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne Wagenaar (e-mail: suzanne.wagenaar@bureau.knaw.nl of tel. 020-5510860)

Wat?Conferentie 'Literatuur en wetenschap'
Waar?Amsterdam (Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29), Nederland
Wanneer?09/06/2006
Meer informatie?Website