Evenementen

Uitreiking D.A. Thiemeprijs 2006 aan Wim Karssen

Het bestuur van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (kvb) heeft de D.A. Thiemeprijs 2006 toegekend aan Wim Karssen, vanwege zijn bestuurlijke inzet voor vele organisaties in het boekenvak in brede zin en de boekverkopers in het bijzonder.

Op 21 november 2006 zal de bij de prijs behorende gouden legpenning worden uitgereikt aan Wim Karssen. De overhandiging vindt plaats tijdens het openbare gedeelte van de ledenvergadering van de kvb in de Koningszaal van Artis.

Wim Karssen krijgt deze prijs vanwege zijn grote verdienste voor het boekenvak. Zijn kunde als boekverkoper zette hij niet alleen in voor zijn eigen bedrijf maar ook voor het boekenvak in de volle breedte als bestuurder van diverse organisaties in het boekenvak. Hij was ruim twintig jaar bestuurder van de Nederlandse Boekverkopersbond, waarvan geruime tijd voorzitter. Vanaf 1992 was hij commissaris van de Nederlandse Boekenbon b.v. Ook binnen de Nederlandse Bibliotheekdienst (nbd) was hij een gewaardeerd bestuurder.

De D.A. Thiemeprijs werd in 1879 ingesteld als eerbetoon aan de veelzijdige uitgever en courantier Dirk Anthonie Thieme. De prijs wordt op gezette tijden uitgereikt aan een persoon in of rond het Nederlandse boekenvak die een uitzonderlijke prestatie heeft verricht.

Onder de bekroonden zijn de auteurs Louis Couperus, Willem Kloos, prof. dr Johan Huizinga, A. Roland Holst, dr L. de Jong, Dick Bruna en de uitgevers Mart. Nijhoff, Em. Querido’s, G.A. van Oorschot en Van Dale Lexicografie. In 2001 ging de prijs naar uitgever Maarten Muntinga voor zijn inspanningen voor de pocket, in 2003 naar dr C. Mommers, grondlegger van een invloedrijke aanvankelijk-leesmethode. In 2004 ontving voormalig staatssecretaris van Cultuur Aad Nuis de prijs voor zijn inzet voor de wet op de vaste boekenprijs.

Bron: persbericht kvb.

Wat?Uitreiking D.A. Thiemeprijs 2006 aan Wim Karssen
Waar?Amsterdam (Koningszaal van Artis), Nederland
Wanneer?21/11/2006