Evenementen

Jubileumeditie Geen Daden Maar Woorden Festival

  • Datum: vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2006.
  • Plaats: Rotterdamse Schouwburg
  • Programmering: 21.00 uur - 03.00 uur. Doors: 17.30 uur, eten & drinken bij Dizzy Jazz Café op locatie
  • Entree: dagkaart EUR 18,- / EUR 15,- (reductie), passe-partout EUR 30,- / EUR 22,50 (reductie). Reductie met diverse kortingspassen. Voorverkoop: via ticketservice (alle grotere postkantoren in Nederland, http://www.ticketservice.nl en 0900 300 1250) en aan de kassa van de Rotterdamse Schouwburg (http://www.rotterdamseschouwburg.nl)
  • Nadere informatie: http://www.gdmw.nl

Vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2006 vindt in de Rotterdamse Schouwburg de 10de editie van GDMW Festival plaats, vorig jaar bezocht door een recordaantal van bijna 1.500 bezoekers. GDMW Festival klopt het stof van de letteren en zet de nieuwe generatie schrijvers en dichters nu al op het podium. Met muziek, cabaret, dans, film, animatie: de letteren gaan op GDMW Festival buiten hun boekje.

Wel een jubileum maar geen gouwe ouwen of acts van tien jaar geleden. Het is bijna allemaal gloednieuw, uniek en jong wat de klok slaat op deze editie van GDMW Festival. Bijzondere voorstellingen en optredens door mensen die zich hebben laten inspireren door het jubileum van GDMW Festival. Adriaan van Dis, die dit jaar zestig wordt, heeft voor het eerst sinds lange tijd besloten het podium te beklimmen. De Vlaamse auteur Christophe Vekeman liet zich verleiden tot de cover van Passionate Magazine en verzorgt op het podium één van zijn befaamde voordrachten. Ook befaamd is de performance van Bart Chabot, die GDMW Festival natuurlijk niet overslaat.

GDMW Festival biedt grote namen als Toon Tellegen die voordraagt uit eigen werk onder muzikale begeleiding van Corrie van Binsbergen. Maar ook: Kluun, Joost Zwagerman, Remco Campert en Manon Uphoff. Met cabaret van Klaas van der Eerden.

Ontmoet ze als eerste op GDMW Festival: de nieuwe generatie schrijvers. Kom luisteren naar Vicky Francken die met haar poëzie de publieksprijs van Write Now! 2006 won. Daarnaast nu al meervoudig prijswinnaar Rashid Novaire, new journalism zoals het hoort & Passionate dit graag ziet: Tom Naegels. De vraag of Esther J. Ending haar debuut gaat overtreffen wordt beantwoord op GDMW Festival waar zij voordraagt uit nieuw werk. Ook: dichter Anne van Amstel en Marjolein Houweling, de laatste met een eigen gecreëerd audiovisueel urban landschap waarin ze haar gedichten tijdens GDMW Festival zal voordragen. Cabaretier Jeffrey Spalburg is geen Marokkaan, maar wel voor de helft Surinaams (de onderste). En in intieme setting gedichten van Nachoem M. Wijnberg en Menno Wigman. Daarnaast klopt de stem van de vorige generatie die nog actueel is van Dirk van Weelden en Rien Vroegindeweij.

Ook landelijke premières tijdens GDMW Festival! Heel bijzonder: speciaal voor GDMW Festival heeft Remco Campert meegewerkt aan een uniek filmportret over zijn leven en de oorsprong van zijn schrijven: Zacht neerkomen zal tijdens GDMW Festival voor het eerst aan publiek worden getoond. Uiteraard omlijst door een optreden van Remco Campert zelf. Scapino Ballet Rotterdam voert The Yellow Green uit, een dansvoorstelling door Ed Wubbe die is gebaseerd op een verhaal uit Sub Urban en andere verhalen, de verhalenbundel die Passionate vorig jaar uitbracht. Het Zuidelijk Toneel brengt alleen tijdens GDMW Festival Een soort van mooi, een hedendaagse vertelling over een hedendaagse liefde o.l.v. choreograaf Olivier Provily. Ook gaat de nieuwe animatiefilm van Sander Alt, naar het gedicht Wat water weet van Ruben van Gogh, tijdens GDMW Festival in première voorafgegaan door een live inleiding van Ruben van Gogh himself.

Met een ijzersterke muziekprogrammering in de vorm van An Pierlé & White Velvet (B), Gravenhurst (UK), Pete Philly & Perquisite (NL), Camera Obscura (UK), Lopazz (GER), Khan of Finland (GER), Hot Club de Paris (UK).

De hal van de schouwburg is ingericht als jazzcafé in samenwerking met Dizzy Jazz Café. Hier geeft Tom Barman (B) Italiaanse les met Wilfried de Jong en zijn er spoken word en jazzoptredens van Hanz Mirck & pianist Frank Windemuller, Edge Belly Jazz Dog (NL), don point (NL) en Deelder Draait!

----

Bron: Neder-L 0608.09.

Wat?Jubileumeditie Geen Daden Maar Woorden Festival
Waar?Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Nederland
Wanneer?29/09/2006 tot 30/09/2006
Meer informatie?Website