Evenementen

Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan N. van der Sijs

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor de Geesteswetenschappen 2006 gaat dit jaar naar taalkundige Nicoline van der Sijs. Het fonds liet dat woensdag weten. De prijs, een geldbedrag van 50.000 euro, wordt op 6 november uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Van der Sijs is redacteur bij Van Dale Lexicografie voor diverse woordenboeken, waaronder de Grote Van Dale, hoofdredacteur van het Etymologisch woordenboek en redacteur van 'Trefwoord', tijdschrift op het gebied van lexicografie en lexicologie.

Volgens de jury is Nicoline van der Sijs een ideale prijswinnaar. "Haar wetenschappelijk werk op het gebied van de etymologie en de geschiedenis van de Nederlandse taal is niet alleen vernieuwend maar ook inspirerend. Ze weet daarnaast met tal van boeken en artikelen een groot publiek te bereiken met belangstelling voor de eigen taal en de ontwikkelingen daarin."

-----

Bron en nadere informatie: ANP nieuwsbericht, o.a. gepubliceerd in www.planet.nl; zie ook een interview met Nicoline van der Sijs in Taalschrift van september 2004.

Wat?Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan N. van der Sijs
Waar?Amsterdam (Muziekgebouw aan 't IJ), Nederland
Wanneer?06/11/2006