Evenementen

Verhalenmarathon in Kunstenhuis Pantalone

Naar aanleiding van de Europese Dag van de Talen op dinsdag 26 september (11.00 - 18.00 uur) organiseert EUNIC Brussels (ex-CICEB) al voor de derde keer een verhalenmarathon ter bevordering van taalverwerving en taaldiversiteit.

deBuren nodigt Mia Verbeelen uit Vlaanderen en Rudi Kuhn uit Nederland uit. Beiden zijn rasechte vertellers en werkten eerder mee aan meertalige Europese projecten. Mia Verbeelen is één van de vertellers van Sprookjes voor vertrek waarmee EUNIC Brussels afgelopen zomer naar verschillende Europese luchthavens trok. Rudi Kuhn was lange tijd verteller bij Sesamstraat. Hij vertelde onder meer de verhaaltjes van Dikkie Dik.

Het thema van dit jaar, Muziek en taal, biedt een programma dat een aaneenschakeling is van korte vertellingen en multimediale en interactieve activiteiten, gegroeid uit de contacten tussen twee Belgische muzikanten de zangeres Silvie Moors en de violist Bert Van Laethem en de vertellers Heli Aaltonen (Finland), Alison Blunt en Malcolm Bruce (Groot-Brittannië), Nathalie Bondoux (Frankrijk), Soren Bramsted (Denemarken), Francesco Italiano (Italië), Suse Weisse (Duitsland) en de gasten van deBuren Mia Verbeelen en Rudi Kuhn. Om een opeenvolging van verhalen in verschillende talen te vermijden, zullen dezelfde sprookjes door verschillende stemmen in meerdere talen gebracht worden in regie van de actrice Heike Kossmann.

Adres:
PANTALONE
Martelaarsplein 10
1000 Brussel

Toegang:
EUR 5 volwassenen
EUR 3 kinderen (aanbevolen v.a. 7 jaar)
ter plaatse te betalen

Wat?Verhalenmarathon in Kunstenhuis Pantalone
Waar?Brussel (Kunstenhuis Pantalone, Martelaarsplein 10), België
Wanneer?24/09/2006