Evenementen

Debat 'Straatrumoer in de literatuur', met F. van der Linden, M. Möring en J. Geeraerts

Begin september 2006 verscheen 'De steniging', de debuutroman van Frénk van der Linden, tot nu toe vooral bekend als journalist en interviewer. Hoofdpersoon is het white trash-meisje Priscilla, die een liefdesrelatie heeft met Karim, een ongelovige Marokkaanse neerlandicus-in-opleiding die met ingeslagen schedel wordt gevonden aan de rand van een tulpenveld in de Bollenstreek.

Eerder dit jaar hield Joost Zwagerman de Frans Kellendonk-lezing 2006. In zijn lezing stelde hij dat het in de Nederlandse literaire wereld als doodzonde geldt wanneer een schrijver actualiteit in zijn boeken verwerkt. Critici en schrijvers voelden zich aangesproken en trachtten het ongelijk van Zwagerman aan te tonen. Anderen schaarden zich achter hem en vroegen zich af waarom de Vlaamse literatuur veel meer 'straatrumoer' bevat. Hoe komt het dat Nederlandse schrijvers zich daar nauwelijks aan wagen? Wat zijn de valkuilen en beperkingen voor auteurs die zich literair willen uitspreken over hedendaagse vraagstukken?

Naar aanleiding van het verschijnen van 'De steniging' organiseert deBuren een discussie met Frénk van der Linden en schrijvers Marcel Möring en Jef Geeraerts. Moderator: Nele Hendrickx (VRT)

Tijd:
woensdag 20 september 2006, 20.00 uur

Plaats:
Vlaams-Nederlands Huis deBuren (http://www.deburen.eu)
Leopoldstraat 6 (naast de Munt)
1000 - Brussel

Toegang:
gratis

Reserveren verplicht:
info@deburen.eu
+32 (0)2-212.1930

Wat?Debat 'Straatrumoer in de literatuur', met F. van der Linden, M. Möring en J. Geeraerts
Waar?Brussel (Vlaams-Nederlands Huis 'deBuren', Leopoldstraat 6), België
Wanneer?20/09/2006