Evenementen

Presentatie 'Vitale Van Dale'

Vanaf 20 september 2006 is het eerste en enige woordenboek op groot formaat verkrijgbaar. Het Van Dale Woordenboek Nederlands op groot formaat, bijgenaamd 'Vitale Van Dale'. Door ruimtegebrek is de lettergrootte in woordenboeken vaak aan de kleine kant. Voor een groeiende groep gebruikers komt dat de leesbaarheid niet ten goede.
Van Dale komt daarom met het Woordenboek Nederlands op groot formaat dat door een grotere letter, ruimere vormgeving en kleurgebruik voor meer leescomfort zorgt zonder aan compleetheid te verliezen. Met interessante themakaders, een gratis downloadversie en toegang tot het 'dossier taal' op http://www.vitaal.nl is het een aanrader voor iedereen wiens armen te kort worden bij het lezen.

Eerste exemplaar voor Margreet Dolman
Het Van Dale Woordenboek Nederlands op groot formaat is gemaakt in samenwerking met vitaal.nl, het lifestylemagazine op internet voor de actieve 49-plusser. Van Dale en vitaal.nl presenteren deze 'Vitale Van Dale' tijdens de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Margreet Dolman neemt daar op woensdag 20 september om 14.00 uur het eerste exemplaar in ontvangst (op het modepodium in Hal 10; Vitaal.nl heeft standnummer: 10D65).

Woordenboek
De 'Vitale Van Dale' bevat 70.000 woordbetekenissen uit het hedendaags Nederlands met duidelijke definities en veel woordgroepen uit het dagelijks taalgebruik. Honderden informatiekaders bieden schrijftips, handige rijtjes en extra grammaticale informatie. Tientallen themakaders bevatten onderwerpen die speciaal interessant zijn voor 49-plussers. Het lettertype is groter dan in een regulier woordenboek. Bovendien zorgen de grotere bladspiegel en het kleurgebruik voor meer leescomfort. Een mooi evenwicht is bereikt tussen formaat van het boek, lettergrootte en compleetheid.

Gratis downloadversie en digitaal taaldossier op vitaal.nl
Via http://www.vitaal.nl hebben bezitters van de 'Vitale Van Dale' toegang tot de gratis downloadversie van het woordenboek. Op vitaal.nl bevindt zich ook een speciaal taaldossier met diverse rubrieken zoals 'taalwebsites', 'creatief met taal' en 'taalergernissen'. Vitaal.nl is het gratis internetmagazine voor actieve levensgenieters met artikelen over o.a. cultuur en literatuur, reizen, fietsen en wandelen.

Verkrijgbaarheid
Het Van Dale Woordenboek Nederlands op groot formaat is verkrijgbaar bij de boekhandel en via het Van Dale Taalweb: http://www.vandale.nl. De prijs bedraagt EUR 42,95 (ISBN 9066489618).

Wat?Presentatie 'Vitale Van Dale'
Waar?Utrecht (50PlusBeurs, Jaarbeurs), Nederland
Wanneer?20/09/2006