Evenementen

Nacht van het Debat

Nacht van het Debat, Amsterdam, za 7 oktober 2006

Op zaterdag 7 oktober 2006 tussen 20.00 tot 2.00 uur gonst het in Felix Meritis te Amsterdam van de Nacht van het Debat. Net als vorig jaar kunt u genieten van debatten tussen prominenten en publiek, diverse masterclasses en optredens van topdebaters uit alle windstreken. Het debat leeft op vele fronten, maar wordt pas echt goed als het op het scherp van de snede wordt gevoerd. In de Nacht kunt u luisteren, kijken, meedoen aan debatten en u zelf bekwamen in debatvaardigheden. U bent u in goed gezelschap en stelt zelf uw programma samen.

Een greep uit het programma:

 • De toekomst van de rechtspraak
  Een debat 'Is er toekomst voor de rechtspraak' o.l.v. Mieke van der Weij met onder andere Mr. B. van Delden, A. Wolfson (PvdA), Mr. R. Kalsbeek (NautaDutilh), Mr. H. Schultz van Haegen en anderen over lekenrechtspraak, mediation en arbitrage.
 • Het Columnistendebat
  Vier vlijmscherpe columnisten, Leon de Winter (Elsevier), Elsbeth Etty (NRC Handelsblad), Ronald Plasterk (Volkskrant), en Willem Breedveld (Trouw) dagen elkaar uit rond hun favoriete onderwerp. O.l.v. Clairy Polak (Nova).
 • Nederland-Vlaanderen
  Doen de Belgen het beter in het literaire debat tussen Kristien Hemmerechs en Tom Lanoye oog-in-oog met Nelleke Noordervliet en Abdel Kader Benali - Over literatuur, politiek en humor.
 • Ajax-Feijenoord
  Het koningsnummer vorig jaar. Onder leiding van twee vrouwelijke wethouders debatteren elftallen uit Amsterdam en Rotterdam over hoe zij de problemen in de grote stad denken te op te lossen.
 • Oxford - Amsterdam
  De beste jonge debaters uit Oxford nemen het op tegen de beste op het afgelopen WK Debatteren uit Nederland. U doet mee. Even later bepalen publiek en jury wie de beste debater van Nederland is.
 • Rondom Tien live (NCRV)
  Marc Rutte, Gerd Leers, Andre Rouvoet en Joost Eerdmans gaan in debat met het publiek over hoe politiek leiderschap in Nederland moet vorm krijgen. Onder leiding van Cees Grimbergen.
 • Masterclasses
  Cox Habbema werkt aan uw persoonlijke uitstraling, topdebaters leren u de fijne kneepjes van het debat, dr. Rik Peters brengt u van debat naar dialoog en Samira Abbos laat u cultuurverschillen in het debat overbruggen.
 • En verder:
  Politieke jongeren over onderwijs, wonen en werken, Herman Belien (UvA) over onze debatcultuur, een optreden van Jort Kelder, het Economiedebat met o.a. Sweder van Wijnbergen en Arnold Heertje, het Stand-up debat o.l.v. Harry Starren met o.a. Sijbolt Noorda en de uitreiking van de Grote Debatprijs. Ook verschijnt De Debatwijzer (SDU). Het slot van de Nacht is in handen van beeldende kunstenaars, musici, acteurs en videomakers, die u nog even laten nagenieten.

Voor het volledige programma en toegangskaarten EUR 35 (voor studenten op vertoon van collegekaart EUR 15) kunt u terecht op http://www.nachtvanhetdebat.nl.
Daar kunt u ook aangeven wie volgens u na Felix Rottenberg (2005) dit jaar De Grote Debatprijs moet winnen en alvast.de Debattest doen.
De Nacht van het Debat is een initiatief van Holland Debate en NRC Handelsblad.

Wat?Nacht van het Debat
Waar?Amsterdam (Felix Merites), Nederland
Wanneer?07/10/2006
Meer informatie?Website