Evenementen

Festival Mooie Woorden 2006

Van 4 tot en met 12 november serveert Festival Mooie Woorden voor de derde keer het neusje van de literaire zalm in Utrecht. Je hoeft alleen maar je oren goed open te zetten om van al dat heerlijks te genieten!

Van 4 tot en met 12 november vindt in Utrecht de derde editie van Festival Mooie Woorden plaats. Festival Mooie Woorden is hét jaarlijkse allround literatuurfestival in de stad Utrecht dat zich richt op de promotie van organisaties en artiesten die 'iets met mooie woorden' doen. Denk hierbij aan literatuur, poëzie, cabaret, muziek, animatiefilms, theater, beeldende kunst en multimediale producties. De openingsavond van het festival op zaterdag 4 november in het Academiegebouw (Domplein 29, Utrecht) gaat direct al goed van start! Zo kun je genieten van voordrachten van bekende namen uit de literaire wereld zoals Arthur Japin, Vrouwkje Tuinman en Sanneke van Hassel, maar ook kennismaken met nieuwe talenten als dichteres Anne Büdgen, folkzangeres Signe Tollefsen en poëzieperformer Skinfiltr8r. En wist je dat Homerus eigenlijk de eerste gangsterrapper van de geschiedenis is? Studium Generale laat het je horen.

Ook gaat op deze openingsavond de festivalproductie van Festival Mooie Woorden 2006 in première! In samenwerking met het festival ontwikkelde de jonge Utrechtse theatergroep De Heiploeg de multidisciplinaire theatervoorstelling 'Afwas'. Van deze productie komt er een speciale festivaluitgave, die vanaf de openingsavond te koop is. Tijdens de festivalweek zijn er vele voordrachten, voorstellingen, literaire salons en workshops bij te wonen, en vaak gratis! Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen is er een speciaal programma op zondag 12 november i.s.m. Culturele Zondag/ De Vuurdoop. Bezoek ook het festivalcentrum in de Quiosque van de Winkel van Sinkel (Oudegracht 158): het centrale informatie- en ontmoetingspunt van het festival. Kijk voor de uitgebreide programmering en meer informatie op onze website: www.festivalmooiewoorden.nl. Je kunt vanaf nu ook toegangskaarten (à 10 euro) bestellen voor de openingsavond via de website.

Laat je zintuigen strelen op Festival Mooie Woorden 2006!

Nadere informatie: http://www.festivalmooiewoorden.nl

Wat?Festival Mooie Woorden 2006
Waar?Utrecht (diverse locaties), Nederland
Wanneer?04/11/2006 tot 12/11/2006
Meer informatie?Website