Evenementen

Studiemiddag over gebruik internet bij schoolvak Nederlands

Op 15 december 2006 organiseert het sectiebestuur Nederlands van Levende Talen in samenwerking met Stichting Kennisnet ICT op School en Digischool een studiemiddag over de mogelijkheden van internet voor het vak Nederlands.

Het programma zal bestaan uit een aantal workshops rondom thema’s als: 'het maken en geven van internetopdrachten bij Nederlands', 'het omgaan met bronnen', 'het werken met de mogelijkheden van Kennisnet', 'de community Nederlands', 'Grassroots (kleine subsidies) voor docenten Nederlands', enzovoorts.

Er is in het programma nog ruimte voor uw wensen. Heeft u bepaalde onderwerpen die u aan bod wilt laten komen, laat het ons dan weten door ze bij uw aanmelding te vermelden. We proberen daar dan rekening mee te houden.

De opzet van elke workshop zal steeds zijn: eerst een korte inleiding, gevolgd door een demonstratie, dan zelf oefenen en tenslotte gezamenlijk brainstormen over de didactische mogelijkheden en toepassingen.

Doel van de middag is vooral praktisch: u wordt geïnspireerd zodat u de volgende dag meteen gebruik kunt maken van het geleerde bij uw lessen.

U hoeft geen ervaren internetter te zijn om mee te doen!

  • Datum: vrijdag 15 december 2006
  • Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur
  • Plaats: Kromme Nieuwe gracht 80 te Utrecht, zaal 1.13. Dit is op ong. 10 -15 minuten loopafstand van CS Utrecht. Voor routebeschrijving zie: http://www2.let.uu.nl/solis/cim/cim/routebeschrijving/
  • Entreekosten: voor leden van Levende Talen is de entree gratis; voor niet-leden bedraagt de entree 15 euro; het is mogelijk om ter plekke lid te worden, zodat de toegang alsnog gratis is.
  • Aanmelding: via e-mail bij Margot de Wit (margotdewit@12move.nl) of Twan Robben (twanrobben@hotmail.com). Vermeld uw naam, adres, e-mailadres, schooladres en uw lidnummer LT.

Wat?Studiemiddag over gebruik internet bij schoolvak Nederlands
Waar?Utrecht (Kromme Nieuwe gracht 80, zaal 1.13), Nederland
Wanneer?15/12/2006
Meer informatie?Levende Talen
Website