Evenementen

Uitreiking Vlaams-Nederlandse jeugdpoëzieprijs De Gouden Flits

Voor de zevende keer wordt in De Brakke Grond in Amsterdam De Gouden Flits-poëzieprijs uitgereikt. Dit Vlaams-Nederlandse initiatief bekroont de mooiste Nederlandstalige poëzie van kinderen en jongeren tussen zes en twintig jaar. Inmiddels zijn de genomineerden voor de Gouden Flitsen bekend; zes jongeren uit Nederland en België zullen op 18 november in De Brakke Grond in Amsterdam te horen krijgen wie de felbegeerde Gouden Flits in ontvangst mag nemen.

Op deze dag wordt ook de bundel Verder gaan dan te kijken is gepresenteerd. Hierin staan de zestig meest bijzondere gedichten die door een deskundige jury zijn geselecteerd in de leeftijdscategorieën 6-12 jaar en 13-20 jaar. De genomineerden in eerste categorie, waarvan de gedichten dan ook zijn opgenomen in de bundel, zijn Lowie Lagrin, Lisa Massaer en Victor Overduin; de genomineerden in de tweede categorie zijn Anna de Bruyckere, Floor Deroo en Vicky Francken.

De Gouden Flits is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse stichting Jeugd en Poëzie en de Nederlandse stichtingen Kinderen en Poëzie en Doe Maar Dicht Maar. Elk op hun eigen wijze zijn deze stichtingen al lange tijd actief op het gebied van bevordering, ondersteuning en begeleiding van allerlei activiteiten op het gebied van kinder- en jeugdpoëzie. Als onderdeel hiervan organiseren de stichtingen jaarlijks een gedichtenwedstrijd. De Gouden Flits is een extra initiatief naast de eigen wedstrijden, bedoeld als platform voor kinder- en jeugdpoëzie in het Nederlandse taalgebied. In het verlengde van de doelstellingen van deze samenwerkende stichtingen streeft De Gouden Flits ernaar om aandacht voor kinder- en jeugdpoëzie te genereren en het lezen en beoefenen van poëzie door kinderen en jongeren te bevorderen.

De Gouden Flits wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de verschillende organisaties. Kijk op
www.doemaardichtmaar.nl
www.skep.nl
www.jeugdenpoëzie.be.

Wat?Uitreiking Vlaams-Nederlandse jeugdpoëzieprijs De Gouden Flits
Waar?Amsterdam (De Brakke Grond), Nederland
Wanneer?18/11/2006