Evenementen

Première Lees en Schrijf!

ETV.nl presenteert op maandag 5 maart 2007 het multimediaproject Lees en Schrijf! in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Bijzondere gasten bij de feestelijke première zijn H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en de kersverse staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt. Dieuwertje Blok presenteert de middag.

Uniek project voor laaggeletterden
Lees en Schrijf! is een gratis totaalpakket voor laaggeletterden van een televisieprogramma, een werkboek, een oefenwebsite en een hulptelefoon. Lees en Schrijf! is een uniek Nederlands project omdat het een volstrekt nieuwe aanpak van laaggeletterdheid is. Doel is om mensen te motiveren het leren weer op te pakken.

Kijken
De tv-serie bestaat uit twaalf afleveringen van 25 minuten. In elke aflevering vertelt een ex-laaggeletterde zijn persoonlijke verhaal en krijgt de kijker lees- en schrijftips. Lees en Schrijf! is te zien op twaalf regionale zenders.

Programma 5 maart:
14:00 Presentatie titelsong Monique de Bruin, onder begeleiding van Riad Abdel-Nabi.
14:05 Welkom door Gerrie van Sunder, directeur sector Educatie ROC Midden Nederland, bestuurder van Stichting Expertisecentrum ETV.nl.
14:10 Speech H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.
14:20 Taalspel met staatssecretaris Marja Van Bijsterveldt en twee alfabetiserings-ambassadeurs.
14:40 Vertoning eerste aflevering 'Lees en Schrijf!' op bioscoopscherm.
15:05 Toost met ambassadeurs en belangrijke gasten (fotomoment).

Brede samenwerking
ETV.nl heeft dit project geïnitieerd om de grote stap voor laaggeletterden om te gaan leren lezen en schrijven te verkleinen. Daarvoor sluiten we aan bij bestaande initiatieven. We werken samen met Stichting Lezen & Schrijven, Cinop, Stichting Nedwerk NT1, bibliotheken en ROC's. 'Lees en Schrijf!' wordt verspreid over het hele land en gesteund door gemeenten en provincies.

Van A tot Z betrokken

Lees en Schrijf! is een van de pijlers van Van A tot Z betrokken, Aanvalsplan Laaggeletterdheid 2006-2010 van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Nederland telt anderhalf miljoen laaggeletterden. Deze mensen hebben moeite met lezen en schrijven, waardoor zij in het dagelijks leven of op hun werk niet goed kunnen functioneren.

Meer programmainformatie en uitzendtijden staan op www.etv.nl.

Wat?Première Lees en Schrijf!
Waar?Utrecht,
Wanneer?05/03/2007
Meer informatie?etv
Louis Hartlooper
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht


Website