Evenementen

Week van de poëzie

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 april 2007 is het voor de derde keer De week van de poëzie in Nederland! Organisaties uit het hele land zijn uitgenodigd om met een poëzie-activiteit aan deze week mee te doen. De activiteiten rond de VSB Poëzieprijs vormen een belangrijk onderdeel van De week van de poëzie.

Landelijke Week van de poëzie
De week van de poëzie geeft de aftrap op zaterdag 21 april met twee programma's: de officiële opening i.s.m. de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het poëziespektakel 'De Geboorte' i.s.m. de Poëzieclub.

Opening
De officiële opening van De week van de poëzie in de foyer van de Centrale Bibliotheek in Amsterdam wordt verricht door Arie van der Zwan, voorzitter Stichting De week van de poëzie en Hans van Velzen, directeur OBA. In dit programma staat poëzie voor jongeren centraal. Wat is het belang van kinderpoëzie voor bijvoorbeeld de (taal)ontwikkeling van kinderen? Hoe vroeg kun je kinderen in aanraking brengen met poëzie? Hoe wordt kinder- en jeugdpoëzie in Nederland gewaardeerd? Daarover praten de dichters Nannie Kuiper, Iene Biemans, Ted van Lieshout en Edward van de Vendel, die ook een korte voordracht uit eigen werk zullen houden. Een aantal kinderen leest hun lievelingsgedicht voor. Gespreksleiding: Annelies Fontijne.

Organisatie: De week van de poëzie i.s.m. de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

zaterdag 21 april - Foyer Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam. De toegang is gratis. www.oba.nl.
Aanvang: 11.00 uur

Wat?Week van de poëzie
Waar?, Nederland
Wanneer?21/04/2007 tot 27/04/2007
Meer informatie?Stichting De week van de poëzie
Coördinator: Myrle Tjoeng
+31 2063 85606
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam


Website