Evenementen

Boekids Suriname 2007

18 mei wordt jeugdfestival Boekids feestelijk geopend met de première van theatervoorstelling No Milk Today. In de week daarna zullen de schrijvers en illustratoren Jan Jutte, Bert Dekker en Marijke van Mil verschillende scholen bezoeken om illustratieworkshops te geven. Hakim Traïdia verzorgt theaterworkshops in kindertehuizen en Jan Eilander, schrijver van voetbalboeken laat zien hoe sport, lezen en schrijven heel goed te combineren zijn. Daarnaast komen de verschillende gasten van Boekids samen bij de schrijversmeeting in het CCS en de Torimiddag in de Nederlandse Ambassade.

No milk today
Dit jaar beleeft Boekids een spectaculaire opening. Al bijna een jaar zijn de Surinaamse acteurs: Audrey Bakrude, Shaila Inge en Ayanna Stjeward met het theatergezelschap Stella Den Haag en de Surinaamse Helen Kamperveen bezig met de voorbereidingen van No Milk Today. Deze theaterproductie van Boekids met Surinaamse cast zal op 18 mei in CCS (Cultureel Centrum Suriname) in Paramaribo zijn première beleven. De tien dagen daarna zal de jeugdvoorstelling nog verschillende keren te zien zijn. Een aantal van de voorstellingen zal plaatsvinden in CCS en zijn voor iedereen toegankelijk, verder zal de cast van No Milk Today veel schoolvoorstellingen spelen in Paramaribo en omliggende districten.

Tekenworkshops
Vanaf 21 mei zullen schrijvers en illustratoren scholen bezoeken om daar illustratieworkshops te geven. Marijke van Mil, Jan Jutte en Bert Dekker zullen naast deze schoolbezoeken van Paramaribo tot aan Sipaliwini, workshops geven in samenwerking met het Nola Hatterman Instituut. De Fiep Westendorp Foundation heeft tekenkisten ter beschikking gesteld die bij de workshops gebruikt worden. Boekids wil dit teken- strip- en illustratieproject afsluiten met een boekje van verzamelde beeldverhalen, gemaakt door kinderen.

Lezen is een sport
Jan Eilander, schrijver van de voetbalboeken Rafael en Raffie zal naast het bezoeken van scholen, naar sportevenementen gaan om daar zijn boeken te presenteren. Lezen en sporten is geen alledaagse combinatie, maar Jan Eilander maakt deze juist reuze interessant.

Theater met Hakim
Mimespeler Hakim Traïdia zal vanaf 23 mei verschillende kindertehuizen bezoeken om daar voorstellingen en theaterworkshops te geven. Van de activiteiten die hij onderneemt zal een documentaire gemaakt worden. Met vergelijkbare projecten bezocht hij eerder al kindertehuizen in Ecuador en Algerije.

Schrijversmeeting
Tijdens de Schrijvermeeting in de bibliotheek in het CCS op 23 mei krijgt iedereen de kans om kennis te maken met gastschrijvers en Surinaamse schrijvers. Ook is er de mogelijkheid om boeken te laten signeren.

Torimiddag
Op zaterdag 26 mei komen alle deelnemers aan Boekids Suriname 2007 bij elkaar in het Cultureel Centrum van de Nederlandse Ambassade. Hakim Traïdia zal de bezoekers deze kindermiddag leiden langs de verschillende projecten van Boekids. Zo zullen er Surinaamse en gastschrijvers zijn die voorlezen, worden er liedjes gezongen uit No Milk Today en nog veel meer. De toegang is gratis en de voorstelling is geschikt voor jong en oud.

Openbare evenementen:
18 mei 2007: No Milk Today, première
19 mei 2007: No Milk Today
21 mei 2007: Tekenworkshop
23 mei 2007: Schrijversmeeting
23 mei 2007: No Milk Today
24 mei 2007: Tekenworkshop
26 mei 2007: Torimiddag

Organisatie en productie Stichting Boekids: Ellen van Heijningen, Marjolein van Bokhorst en Djan Wong Lun Hing
No Milk Today concept, tekst en regie: Hans v/d Boom, co-regie: Helen Kamperveen, acteurs: Audrey Bakrude, Shaila Inge, Ayanna Stjeward, productie: Sjoerd Kelderman, Saartje Oldenburg, decorontwerp: Reier Pos
Schrijvers en illustratoren: Jan Jutte, Marijke van Mil, Bert Dekker en Jan Eilander.
Theatermaker: Hakim Traïdia
Documentairemakers: Eddy Konijn en Kadir Pamuk

De activiteiten van Boekids en Stella Den Haag worden georganiseerd in samenwerking met:
The Back Lot, Stichting PCOS en Stichting Boekids Suriname en Stichting On Stage

kaartverkoop voor No Milk Today:
via de bekende voorverkoopadressen, 10 SRD per kaartje. Voor meer informatie zie ook www.stella.nl en www.boekids.nl

Wat?Boekids Suriname 2007
Jeugdfestival Boekids: Schrijvers, illustratoren en jeugdtheater
Waar?Paramaribo, Suriname
Wanneer?18/05/2007 tot 28/05/2007
Meer informatie?Stichting Boekids
Marjolein van Bokhorst
070 346 91 59
marjolein@boekids.nl
Website