Evenementen

Geen daden maar woorden festival

Zaterdag 19 mei 2007 vindt in de Verkadefabriek in Den Bosch Geen Daden Maar Woorden! Festival plaats. Geen Daden Maar Woorden! Festival klopt het stof van de letteren en zet een line up van jonge en oude schrijvers, dichters op het podium met cabaretiers, muziek, etc. Ook films en animaties: de letteren gaan op het festival buiten hun boekje.

Vlaamse grootheid Tom Lanoye, Tom Barman, Wilfried de Jong zullen muziek draaien om Oboema (Michiel Romeyn) te inspireren een kunstwerk live te schilderen, dat aan het einde van de avond geveild zal worden onder het publiek. Simon Vinkenoog wordt begeleid door saxofonist Bo van de Graaf, waardoor jazz wordt gecombineerd met poëzie. Rick de Leeuw wordt begeleid door Jan Hautekiet voor een programma vol verhalen, gedichten, nieuwe vertalingen en covers. Nationale première: De vertegenwoordiger van Ingmar Heytze zal komen om voor te dragen uit zijn werk, vanwege de reisangst van Heytze.

Geanimeerde poëzie voorgedragen door Ruben van Gogh en Tonnus Oosterhoff. Vicky Francken (poëzie), Wiegertje Postma (5 strippen) en Oscar Kocken op de viool met band. Schrijver Rob Kappen met muziek. Jeroen Doomernik met jazz. Stevige hiphop met Grote Prijswinnaars Cartes en Kleine Jay. En zittend op een stoel begeleidt Jeroen van Merwijk zichzelf op gitaar terwijl hij als een chagrijnige zwartkijker zijn laconieke liedjes ten gehore brengt. In de filmzaal zal het filmportet Zacht Neerkomen worden vertoond, waarin Remco Campert wordt gevolgd in zijn werkkamer in Amsterdam. De film is gemaakt in opdracht van het GDMW festival 2006 en is een indringend portret geworden van een van 's Neerlands grootste schrijvers.

Write Now! in de Verkadefabriek tijdens Geen Daden Maar Woorden! Festival
De bekendmaking van de winnaar van de regionale voorronde Write Now!, de schrijfwedstrijd voor jongeren t/m 24 jaar vindt plaats tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in de kleine zaal. De voorronde maakt deel uit van de nationale schrijfwedstrijd met nog ruim tien voorronden in andere regio’s. Elke winnaar gaat door naar de landelijke finale in Rotterdam en maakt daarbij kans op een laptop, een publicatie in dagblad Sp!ts en een optreden op het jaarlijkse Geen Daden Maar Woorden! Festival in de Rotterdamse Schouwburg. De bijdragen worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit oud-winnaars, journalisten, schrijvers en redacteuren.

Algemene informatie
Geen Daden Maar Woorden Festival
Plaats: Verkadefabriek Den Bosch
Programmering: 20.00 uur - 03.00 uur
Puur Dansen: vanaf 00.00 uur
Entree: euro 12,50 / euro 10,00 (reductie)
www.verkadefabriek.nl
www.writenow.nl

Wat?Geen daden maar woorden festival
Waar?Den Bosch, Nederland
Wanneer?19/05/2007
Meer informatie?Website