Beurzen van de Vlaamse overheid

Studie- en onderzoeksbeurzen.
De Vlaamse overheid heeft bilaterale of culturele akkoorden met diverse landen gesloten met het doel om de samenwerking op het gebied van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek te bevorderen.

De Vlaamse overheid heeft akkoorden gesloten met de volgende landen:
Bulgarije, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Mexico, Polen, Portugal, Quebec, Russische Federatie, Slovenië, Slovakije, Tsjechië, China en Zwitserland. In deze akkoorden bieden de beide partners elkaar op basis van wederkerigheid beurzen aan om een opleiding aan het hoger onderwijs te volgen of om aan wetenschappelijk onderzoek te doen.

Procedure
Studenten die een beurs willen aanvragen kunnen het beste contact opnemen op met het ministerie van hun land dat verantwoordelijk is voor de internationale relaties. Dit kan zijn het Ministerie van Onderwijs of het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook bijvoorbeeld het Ministerie van Wetenschappelijk Onderzoek. Studenten kunnen natuurlijk ook steeds terecht bij de Belgische ambassade in hun land. Zie overzicht Belgische ambassades.

Voor meer informatie over deze beurzen klikt u hier.

19 oktober 2012