CNaVT

Het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) is een internationaal erkend certificaat voor studenten die buiten het Nederlandse taalgebied Nederlands leren.

Deze studenten hebben behoefte aan toetsing van hun vaardigheden, bijvoorbeeld om na te gaan of hun niveau voldoende is voor een Nederlandstalige studie- of werkomgeving.

Het CNaVT ontwikkelt examens Nederlands als Vreemde Taal (niet te verwarren met NT2) en stelt een toetsenbank samen voor leerkrachten Nederlands over de hele wereld.

Het certificaat voldoet aan de eisen die worden gesteld in het kader van het Europese raamwerk voor vreemdetaaltoetsing (ERK) en komt tegemoet aan de behoeften van de doelgroep. Buitenlandse studenten kunnen examens afleggen op toeristisch/informeel, maatschappelijk, professioneel of academisch vlak. Op die wijze sluiten de certificaten goed aan op een beroep of (vervolg)studie.

Het CNaVT is een project van de Nederlandse Taalunie. Het CNaVT-team bestaat uit wetenschappelijk medewerkers van de Katholieke Universiteit Leuven. Naast de ontwikkeling van de jaarlijkse examens, heeft het CNaVT-team tevens een toetsenbank opgezet en biedt het algemene ondersteuning aan docenten Nederlands.

CNaVT-secretariaat
Centrum voor Taal en Onderwijs
Katholieke Universiteit Leuven
Blijde-Inkomststraat 7 - bus 3319
B-3000 Leuven
België
tel: + 32 16 32 55 16
fax: + 32 16 32 55 12
e-mail: cnavt@arts.kuleuven.be

Meer informatie over het CNaVT kunt u vinden op de website van het CNaVT.
Bekijk ook de website over het ERK Nederlands.

13 april 2018