CNaVT

Het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) is een internationaal erkend certificaat voor studenten die buiten het Nederlandse taalgebied Nederlands leren.

Met het CNaVT-project biedt de Taalunie leerders van het Nederlands als vreemde taal leren de kans om hun talige vaardigheden in het Nederlands te toetsen en te certificeren. Het project wordt uitgevoerd door een team van toetsdeskundigen, verbonden aan de KU Leuven.

Binnen het CNaVT-project worden jaarlijks 5 taalexamens ontwikkeld, die samen 4 niveaus van taalvaardigheid toetsen. Afhankelijk van behoeften of interesses kunnen leerders kiezen voor een examen uit het maatschappelijke, het professionele of het educatieve domein:

Wie slaagt voor een CNaVT-examen ontvangt een internationaal erkend certificaat.

De examens worden aangeboden aan ruim 200 exameninstellingen in 40 landen wereldwijd.

De CNaVT-examens voldoen aan de eisen die worden gesteld in het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen (ERK) en sluiten zo goed mogelijk aan bij de behoeften van de doelgroep. Aan het examen ‘Educatief Startbekwaam’ is het ALTE Q-mark toegekend, een kwaliteitslabel, uitgereikt door de Association of Language Testers in Europe, dat hoge kwaliteit van het examen garandeert.

Meer informatie over het CNaVT kunt u vinden op de website van het CNaVT.

Contactgegevens CNaVT-secretariaat:
KU Leuven / Centrum voor Taal en Onderwijs
Blijde-Inkomststraat 7 - bus 3319
B-3000 Leuven
België
tel: + 32 (0) 16 32 55 25
fax: + 32 (0)16 32 55 12
e-mail: cnavt@kuleuven.be

15 mei 2018