Docentenplatform Oost-Europa Neerlandistiek (DOEN)

Sinds 2008 bestaat het docentenplatform DOEN (Docentenplatform Oost-Europa Neerlandistiek). Dit is een regionaal platform bestaande uit de vakgroepen uit Rusland, Oekraïne, Belarus, Georgië en Armenië. 

Sinds 1995 bestond er in Rusland reeds een docentenplatform: het Docentenplatform voor neerlandici in de Russische Federatie. Dit platform, bestaande uit docenten van verschillende universiteiten, organiseerde o.a. lezingen en studiedagen voor studenten Nederlands in Rusland. Ook gaf het docentenplatform een eigen nieuwsbrief uit en organiseerde het docentenbijeenkomsten.

In 2008 is de naam van dit docentenplatform gewijzigd in Docentenplatform DOEN (Docentenplatform Oost-Europa Neerlandistiek). Bij dit nieuwe platform zijn nu ook vakgroepen uit Wit-Rusland, Oekraïne en Georgië aangesloten. Hiermee is het docentenplatform een regionaal platform geworden. Het Docentenplatform organiseert eens in de twee jaar een grote bijeenkomst van studenten en docenten Nederlands. De zogenaamde Dag van de Nederlandse Taal en Cultuur. Dit evenement is bedoeld voor studenten en docenten uit de regio. Verder organiseert het platform jaarlijks één of meer docentennascholingscursussen op locatie. Meer informatie over het docentenplatform DOEN kunt u vinden op hun website.

Het Docentenplatform DOEN is te bereiken via:
Department of Dutch
Kaphedra scandinavskich jazykov
Faculty of International Relations
MGIMO State University Moscow
Prospekt Vernadskogo 76
119454 Moskou
Rusland
E-mail: scand@mgimo.ru
Website: http://www.doenned.org.

23 december 2016