Websites met theaterteksten

 

De Nieuwe Toneelbibliotheek

De Nieuwe Toneelbibliotheek geeft toneelteksten uit in boekvorm en biedt een online archief aan waar teksten van gedownload kunnen worden. Over de schrijvers van deze teksten is uitgebreide informatie te vinden die bijgehouden wordt door de schrijver zelf.

Schrijverspodium

Schrijverspodium host een digitale toneelschrijfcommunity, om op de hoogte te blijven van de meest recente projecten met, festivals over en/of premières van nieuwe Nederlandstalige theaterteksten. Het is dé referentiesite voor toneelschrijven met een uitgebreid archief van auteurs, gezelschappen en instellingen.

LIRA Theaterteksten

Deze website stelt individuele toneelschrijvers in staat om hun toneelteksten online te verkopen. LIRA wil met deze website toneelteksten toegankelijker maken en het oneigenlijk gebruik en verspreiding van toneelteksten tegengaan. LIRA Theaterteksten vormt tevens een goede ingang om informatie over theater en toneelschrijven in Nederland te vinden.

Uitgeverij Theaterboek

Uitgeverij THEATERBOEK is gespecialiseerd in het uitgeven van theaterteksten van hedendaagse Nederlandstalige schrijvers; debuterende (toneel)schrijvers, maar ook auteurs met een flinke staat van dienst. Een aantal winnaars van de Toneelschrijfprijs is opgenomen in hun fonds.

22 oktober 2012