Termenlijsten

Online raadpleegbare termenlijsten, gesorteerd naar onderwerp

Disclaimer

Onderstaande links zijn verwijzingen naar termenlijsten die te vinden zijn op verschillende websites. We wijzen dan ook nadrukkelijk op de uiteenlopende kwaliteit van deze termenlijsten. Wij staan niet in voor de volledigheid van de verzamelingen en zijn niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden of fouten.

Een uitleg over de categorisatie van Termenlijsten vindt u hier.

Zelf een online termenlijst melden?

Ongetwijfeld zullen er termenlijsten ontbreken. Help ons de lijst bij te werken. Stuur een e-mail met suggesties naar terminologie@ivdnt.org

Nuttige tips

  1. Zelf op zoek naar een termenlijst? Dat kan heel makkelijk via Google. Hiervoor kunnen o.a. de volgende zoektermen worden gebruikt: begrippen, begrippenlijst, glossarium, termen, termenlijst, terminologie, thesaurus, vaktermen, woordenboek, woordenlijst.
  2. De betekenis of definitie van een vakterm opzoeken via Google kan door in het zoekvak van Google define: te typen gevolgd door een spatie en het woord of de woordgroep (bijv. define: sluitertijd). Als er definities voor dit woord of deze woordgroep worden gevonden op het web, worden deze opgehaald en weergegeven. Deze functionaliteit is tevens beschikbaar op internationale Google-domeinen. Ga naar http://www.google.com/help/features.html#definitions voor meer informatie over deze functie.
15 augustus 2017