Write Now!

Lize Spit wint Write Now! 2013

Lize Spit uit Brussel is de winnaar van Write Now! 2013 met haar verhaal 'Ordehandhaver'. Ze won zowel de jury- als de publieksprijs. Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Suriname en Vlaanderen.

Schrijfwedstrijd voor jongeren

Hou je van schrijven? Ben je tussen de 15 en 24 jaar en wil je graag naar buiten treden met je werk? Doe dan mee aan Write Now!, de schrijfwedstrijd waarbij jongeren uit Nederland, Suriname en Vlaanderen worden uitgenodigd om te schrijven in de breedste zin van het woord: verhalen, gedichten en toneel- of rapteksten.

Hoe werkt Write Now!?

Jongeren van 15 t/m 24 kunnen meedoen in een van de elf voorrondes in Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse steden. De voorwaarden: de inzending is in de Nederlandse taal, bedraagt maximaal 2.000 woorden en moet vóór 15 februari worden ingestuurd. De finalisten maken kans op een laptop en kunnen daarnaast optredens winnen op de literaire festivals Geen Daden Maar Woorden Den Bosch en Rotterdam en De Nachten in Antwerpen. De winnaar van de publieksprijs wint onder andere een publicatie in Metro Vlaanderen.

Winnaars Write Now!

  • 2013: Lize Spit (Leuven)
  • 2012: Vincent van Meenen (Antwerpen)
  • 2011: Marijn Sikken (Utrecht)
  • 2010: Niña Weijers (Amsterdam)
  • 2008/2009: Maxim Roozen (Leiden)
  • 2007: Maartje Wortel (Utrecht)
  • 2006: Maarten Naafs (Utrecht)
  • 2005: Theo-Henk Streng (Utrecht)
  • 2004: Josef Moshe (Amsterdam)

Geschiedenis

Write Now! is met voorronden in Nederland, Vlaanderen én Suriname de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24 jaar van het Nederlands taalgebied. Write Now! begon in 2000 in de regio Rotterdam. Inmiddels vindt Write Now! plaats in Nederland, Vlaanderen en sinds 2012 ook in Suriname, na een stimuleringssubsidie van de Nederlandse Taalunie. De wedstrijd bracht talenten voort als Maartje Wortel (met Dit is jouw huis won zij de Anton Wachterprijs 2010), Raoul de Jong (inmiddels auteur van zes boeken bij uitgeverij Augustus en Rothschild & Bach) en Ernest van der Kwast.

Boekpublicatie

De bundel Ook olifanten moeten door (Graven13) bevat verhalen en gedichten van alle vijftien finalisten van Write Now! 2012. Daarmee maken de jonge talenten een belangrijke eerste stap richting het literair schrijverschap. 

Kijk voor meer informatie op de website van Write Now.

15 februari 2017