Links

Start » Onderwijs » » » Online lesmateriaal voor anderstaligen

Subrubrieken

Links

 • 2BDutch
  2BDutch wil mensen helpen om Nederlands te leren op een manier die leuk en makkelijk is. Daarvoor biedt deze site video's aan met verschillende ondertitelingen. Zo kan men luistervaardigheid oefenen en nieuwe Nederlandse woorden leren. Door het bekijken van de video's leert men tegelijk meer van de Nederlandse cultuur.
 • 8 voor taal
  Deze website kan in de klas worden ingezet voor individueel gebruik door neveninstromers op basisscholen en eventueel in schakelklassen van het voortgezet onderwijs. Het voornaamste doel is vaardigheid opdoen in het gebruiken en toepassen van de basisprincipes van de Nederlandse grammatica en de vergroting van de woordenschat.
 • Advanced Dutch Grammar of Virtual Dutch
  Deze online grammatica is bedoeld voor gevorderde leerders van het Nederlands. Hij kan op zichzelf gebruikt worden, of een onderdeel vormen van een bestaande cursus. Bij de grammatica horen ook online oefeningen.
 • Beginners Dutch Grammar of Virtual Dutch
  Deze online grammatica is bedoeld voor beginnende leerders van het Nederlands. Hij kan op zichzelf gebruikt worden, of een onderdeel vormen van een bestaande cursus. Bij de grammatica horen ook online oefeningen.
 • BIS Online (Vlaanderen)
  BIS (Begeleid Individueel Studeren) is een vorm van afstandsonderwijs voor volwassenen. Sinds 2003 is BIS een virtueel platform en verloopt de communicatie en uitwisseling van studiepakketten via het internet. Het online cursusaanbod omvat onder andere Nederlands voor anderstaligen.
 • Goethe-tests
  Honderd oefeningen voor grammatica en woordenschat (met oplossingen) voor 18 verschillende talen op de webpagina van uitgeverij Goethe.
 • Illustrated Vocabulary
  Geïllustreerde woordenschat-toetsen voor het Nederlands (ongeveer 500 woorden).
 • Leren online
  Leren Online B.V. biedt interactief cursusmateriaal dat via het internet wordt aangeboden en tot zelfstandig leren in staat stelt. Het cursusaanbod bestaat uit grammaticatraining op verschillende niveaus voor de talen Nederlands, Engels, Frans en Duits. Met een aantal demolessen.
 • margoo.be
  Online NT2-lesmateriaal van Marian Goossens, docente aan het Centrum voor volwassenenonderwijs van de Kamer voor Handel en Nijverheid te Brussel.
 • nt2taalmenu.nl
  Deze website biedt een verzameling aan oefeningen om Nederlands te leren. Het materiaal is vaak gratis, soms moet het besteld worden.
 • Orandago
  Website met links naar online lesmateriaal voor volwassen NT2-leerders.
 • Taalblad.be
  Taalblad is een e-zine met dagelijkse actualiteit, geschreven in het Nederlands, maar voor anderstaligen. Aan een selectie van woorden is namelijk een pop-up verbonden, met lexicografische informatie over het woord (woordsoort, verbuiging, synoniem) én een vertaling in het Frans en in het Engels. De teksten zijn gekoppeld aan een grammaticagids.
 • Taalnet.nl
  Internet-cursussen Nederlands voor oud- en nieuwkomers. De eerste lessen kunnen vrij uitgeprobeerd worden.
 • Taalspel - Teleac
  Een online quiz over het Nederlands. Taalspel is geschikt voor gebruik tijdens Nederlandse taallessen aan, bijvoorbeeld, anderstaligen. Hiervoor zijn speciale lesbrieven samengesteld door het ITTA. Deze kunnen op de website gedownload worden.
 • Werkgroep ICT Noord-Limburg - oefeningen basiswoordenschat
  Op de website van de werkgroep ICT-Noord-Limburg staat een reeks oefeningen waarmee men ongeveer 700 basiswoorden kan aanleren. Het geheel is ook gratis te downloaden en op cd te branden voor mensen die geen internet zouden hebben
 • Woordwijzer
  Het taalprogramma 'Woordwijzer' bestaat uit 21 afleveringen van ongeveer vijf minuten. Elke aflevering worden zo'n vijf Nederlandse woorden en uitdrukkingen geleerd. De afleveringen kunnen via de website bekeken worden. Het materiaal voor deze serie is ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen van de Universiteit van Amsterdam (ITTA).