Links

Start » Literatuurdidactiek

Links

 • De Leeslijst
  In de vorm van een alternatieve leeslijst zijn op deze website tips te vinden voor leerlingen en docenten voor te lezen boeken voor de literatuurlijst.
 • Leesbevorderingsprogramma BAZAR
  BAZAR is een leesbevorderingsprogramma met verschillende modules, ontwikkeld volgens een didactiek geschikt voor het VMBO. Voor alle vier de leerjaren zijn modules ontwikkeld. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de lesmodules leesbevorderend werken.
 • Leeskunssst: literatuur en andere kunsten
  Verschillende schoolprojecten waarin literatuur in contact komt met andere kunstdisciplines staan op deze website uitgebreid beschreven, met doelstellingen, lesaanpak, toetsing etc.
 • Leesplan
  Een digitale uitwerking van de doorlopende leeslijn. Leesplan.nl geeft een handvat om planmatig te werken aan leesbevordering. U kunt op deze website uw eigen leesplan maken en projecten zoeken in de 'Projectenbank'.
 • Lerarenblog
  Weblog van ex-leerkracht Nederlands Janien Benaets die een uitweiding vormt op de lesinhouden die ze tijdens klasmomenten aanbood. Geïnteresseerde leerlingen kunnen rondsnuffelen op ‘The Sausage Machine’ en vinden er leestips, debatten over literatuuronderwijs, interessante lezingen, informatie over literaire evenementen, enzovoort
 • Lezen voor de lijst
  Lezen voor de lijst is bedoeld voor leerlingen, docenten, ouders en bibliotheekmedewerkers. De site geeft advies bij keuze en verwerking van de boeken die leerlingen voor hun lijst lezen en is gebaseerd op het proefschrift van Theo Witte, waarin leerlingen worden ingedeeld op zes leesniveaus.
 • Literalinea: cursussen literatuur
  Literalinea organiseert cursussen Nederlandse literatuur over diverse onderwerpen in een inspirerende omgeving. U kunt thematische cursussen volgen en cursussen over specifieke schrijvers en dichters.