Links

Start » Literatuur - actueel

Links

 • De Contrabas
  Een literaire weblog die met name is gericht op poëzie en ook een uitgeverij en webwinkel heeft. Veel informatie over nieuwe poëzie, columns en recensies.
 • Literair Nederland
  Website voor lezers en leesclubs in alle leeftijden, met één overeenkomst: liefde voor de Nederlandse literatuur. De website wordt gestuurd door een gegevensbestand waarin de canon van de Nederlandse literatuur sinds 1900 is opgeslagen. Literair Nederland probeert dus niet alle boeken aan te bieden, maar wel een bestand waar je de boeken vindt die er toe doen.
 • Literatuurplein.nl
  Een digitaal kennis- en ontmoetingsplein voor de literatuur dat zich zowel richt tot lezers die op zoek zijn naar informatie of op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen als tot de lezers die door deelnemen aan leeskringen, literaire cursussen of schrijfcursussen ook actief in de weer zijn met literatuur. In de agenda kunt u zoeken op o.a. film, evenement en tentoonstelling.
 • Oote Oote
  Ooteoote is een online informatieknooppunt, waar Nederlandse en Vlaamse auteurs berichten over literair nieuws en faits divers uit binnen- en buitenland. Ook houdt Ooteoote graag de vinger aan de pols van projecten waarin literatuur en andere disciplines allianties met elkaar aangaan.
 • Recensieweb
  Recensieweb bespreekt zo veel mogelijk nieuw oorspronkelijk Nederlandstalig literair proza en geeft een zo compleet mogelijk overzicht van recensies elders.
 • Tzum literaire weblog
  Tzum is een literaire weblog met recensies, nieuws, columns, interviews en essays over literatuur. De website bevat ook een webwinkel en er worden filmpjes, feuilletons en gedichten gepubliceerd.