Nieuwsberichten

Manuscript van 'Het Verdriet Van België' voor 40.000 euro te koop

03/02/2006

Vanaf vrijdag 3 februari 2006 ligt in het Antwerps antiquariaat De Slegte het handschrift van Hugo Claus' meesterwerk Het verdriet van België te kijk én te koop. Prijs: 40.000 euro.

Het verdriet van België (Amsterdam, De Bezige Bij, 1983) wordt algemeen beschouwd als Claus' magnum opus én als één van de absolute hoogtepunten uit de naoorlogse Nederlandstalige literatuur. In 1984 kreeg Claus voor Het verdriet... zijn 6de staatsprijs, zijn eerste voor proza.

Het is hoogst uitzonderlijk dat een manuscript met een dergelijke cultuurhistorische status op de markt komt. Kris Landuyt, zaakvoerder van het antiquariaat De Slegte op de Wapper in Antwerpen kon het handschrift uit een privécollectie verwerven en biedt het nu te koop aan.

Een unieke kans voor elke literatuurfan want het manuscript vormt de kern van een kleine gelegenheidstentoonstelling met handschriften, correspondentie, foto's en andere ephemera uit de collectie van antiquariaat De Slegte (Wapper 5 - 2000 Antwerpen). De expositie is elke dag van 9.30 uur tot 18.00 uur gratis te bezichtigen.