Doorzoek alle bundels

Zoek in de bundels:
Uitgebreid zoeken »

Bundel 22 | Tweeëntwintigste Conferentie Het Schoolvak Nederlands (2008)

Download deze volledige bundel in PDF-formaat »

Recognized HTML document

Activiteiten Nederlandse Taalunie voor het onderwijs Nederlands

Het Taalonderwijs Nederlands Onderzocht: een doorzoekbare databank met honderden toegankelijke beschrijvingen van alle Vlaamse en Nederlandse empirische onderzoeken sinds 1969 naar het onderwijs Nederlands in het basisonderwijs, het voortgezet/secundair onderwijs en het NT2-onderwijs voor volwassenen.

De Materialenbank: een doorzoekbaar archief met beschrijvingen van ruim 2500 taalmaterialen voor het onderwijs Nederlands: van achtergrondinformatie tot beleidsteksten en van methodes tot projectmateriaal.

Woordenlijst Nederlandse Taal: alles over de editie 2005 van de Woordenlijst Nederlandse Taal, en ook een online versie van het nieuwe ‘groene boekje’.

Boekenzoeker: een zoekmachine voor jongeren die op zoek zijn naar een boek dat bij hen past. Met leuke leestips voor verschillende leeftijdscategorieën.

Onderwijstermenlijst: een verklarende termenlijst met ruim 850 verklaringen van onderwijstermen uit Nederland, Vlaanderen en Suriname, aangevuld met achtergrondinformatie over de schoolloopbaan in deze delen van Nederlandse taalgebied.

Taaladvies.net: deze voorziening biedt een antwoord op vele concrete vragen over taal en spelling. Vindt u het antwoord niet op uw vraag, dan kunt u uw vraag voorleggen aan een taaladviseur via een elektronisch formulier.

En verder nog:

  1. Onderwijspublicaties: een overzicht van de publicaties van de Nederlandse Taalunie over het onderwijs Nederlands en NT2. Deze kunnen gratis gedownload worden; een papieren versie kan tegen kostprijs besteld worden.

  2. Vacaturebank: vacatures voor mensen die zich professioneel bezighouden met het (onderwijs) Nederlands.

  3. Onderwijsagenda: een activiteitenkalender voor het onderwijs Nederlands en NT2

  4. Koppelingen: honderden internetadressen in verband met het onderwijs Nederlands.

XVI I