taalunieversum

Direct naar menu
U bent hier: start » onderwijs »

Literatuuronderwijs.org

Informatie en lesmateriaal uit Nederland en Vlaanderen in samenwerking met KlasCement en de Vakcommunity Nederlands van Kennisnet

<$mt:Include module="Submenu detailpagina"$>Onderzoek &
artikelen

<$mt:Include module="Aantallen"$>

Publicatie

literatuuronderwijs_cover.jpgDe publicatie Literatuur- onderwijs in Nederland en Vlaanderen geeft een overzicht van wat bekend is over literatuuronderwijs in het Nederlandse taalgebied.

Literatuuronderwijs - redactioneel

De denker en andere verhalen naar Armando

BoekenstapelEen van de laatste educatievoorstellingen die het Onafhankelijk Toneel speelt is De denker en andere verhalen. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van Armando waarin belevenissen en observaties uit het dagelijks leven centraal staan en waarbij vanzelfsprekende gebeurtenissen opeens hoogst merkwaardig worden.

Lees meer »


In de kijker

Anna Enquist in de Vlaamse opera in Gent bij start Poëzieweek

Op 31 januari, Gedichtendag, treedt Anna Enquist samen met Pianist Ivo Janssen op in de Vlaamse Opera van Gent. Hun muziek- en poëzieprogramma Een kooi van klank is meteen de start van de Poëzieweek
Lees meer »


Met wat geluk haal je als school een paar dichters in huis

Van 31 januari t/m 6 februari is het Poëzieweek. Er zijn dan allerlei activiteiten rond poëzie. Nieuw is de SNS Reaalfonds DICHTERSTOURNEE. Dit nieuwe initiatief wil leerlingen in het voortgezet onderwijs door het hele land trakteren op een bezoek van dichters.
Lees meer »


'De kleine zielen' flonkerende Couperus-bewerking van Ger Thijs

In 2013 is het 150 jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. Als hoogtepunt van het Couperusjaar wordt de toneelproductie De kleine zielen gespeeld.
Lees meer »


Lesmateriaal

<$mt:Include module="Edurep"$>

© Nederlandse Taalunie, 2000-2021 alle rechten voorbehouden
WegwijzerColofonContactVrijwaringOpmerkingen en reacties
<$mt:Include module="Extra logo"$>