Doorzoek onderwijstijdschriften

Dit artikel bezit de volgende labels:

Doelgroep
NT2-leerlingen/cursisten

Land
Nederland

Thema
beoordelingsinstrumenten
» toetsen
onderwijsleermateriaal
» audiovisueel

Onderwijstype
volwassenenonderwijs

Ik zie wat jij niet ziet. Videocoaching in de NT2-les.

H. De Clercq

Samenvatting

Elke docent kent het wel, deze les liep lekker of deze les liep juist niet lekker. De vraag is dan waarom? Wat liep goed, wat liep niet goed? Gewoon even op de stoel van de cursist gaan zitten en jezelf zien als docent in interactie met je cursisten. Het kan: in het kader van videocoaching. De camera legt de groepsdynamiek vast en observeert de lesgever in zijn rol van stimulator van het leerproces. De cameraman/vrouw bespreekt na de les met de instructeur de hoogte- en laagtepunten van diens les. Relevante lesmomenten worden geduid en er worden tips in deze of gene aanpak gegeven. Enkele dagen later volgt een tweede lesopname met opnieuw een bespreking van het beeldmateriaal. De belangrijkste conclusies worden daarna toegelicht op een teammoment van de lesgevers.

In: Les. jaargang 2004, nummer 128

De Taalunie is niet in het bezit van de hier besproken tijdschriftbijdrages. Voor meer informatie verwijzen wij u dan ook door naar het tijdschrift in kwestie.


covers tijdschriftenTijdschriftenattendering
Wilt u maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht worden van nieuwe artikels over het onderwijs Nederlands zoals het artikel hierboven?
» Schrijf u dan gratis in op onze attenderingsservice.