Nederlands voor Taalhelden

Nederlandse Taalunie helpt leerlingen met standaardtaal

De Nederlandse Taalunie legt op 1 september een cadeautje op de stapel schoolboeken voor leerlingen van het eerste jaar middelbaar onderwijs in het hele taalgebied. Nederlands voor Taalhelden is een inspirerend boekje met taaltips en weetjes over het Nederlands.

De actie loopt in samenwerking met de uitgeverijen Van Dale en Pelckmans. Nederlands voor Taalhelden is geschreven door Ludo Permentier, medewerker van de Taalunie en taalcolumnist bij de krant De Standaard.

Nederlands voor Taalhelden is een luchtig maar ook praktisch naslagwerkje. Het is gemaakt om de belangstelling van leerlingen voor taal op een speelse manier aan te wakkeren. Het boekje bevat taaltips, spelletjes en informatie over het Nederlands. Op deze manier ondersteunt de Taalunie de inspanningen van het onderwijs om leerlingen de standaardtaal aan te leren. 

Op 1 september 2014 kregen alle leerlingen van het eerste jaar middelbaar onderwijs het boekje cadeau. Het boekje is vooral geschikt voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. 

Ook geïnteresseerd? Koop of bestel het dan in de boekhandel (€ 4,99, ISBN 978 90 822134 09). 

Met dank aan distributeurs Iddink, Van Dijk en boekhandel De Clerck. 

Referentie
Auteur(s): 
Permentier, Ludo
Publicatiejaar: 
2014
Uitgever: 
Taalunie i.s.m. uitgeverijen Van Dale en Pelckmans
Totaal aantal pagina's: 
68
ISBN: 
978 90 822134 0 9
NUGI: 
110
Downloads
Bestelinformatie
Kunnen exemplaren aangevraagd worden bij de Taalunie: 
nee
2 oktober 2014

Aanvraagformulier

Met onderstaand formulier kan u een papieren exemplaar aanvragen van verschillende publicaties van de Nederlandse Taalunie. In het selectieveld bovenaan ziet u welke publicaties nog in papieren vorm beschikbaar zijn. Alle Taalunie-publicaties kunnen steeds via deze website gedownload worden.