Literair vertalen

Goede literatuur verdient goede vertalingen. Literatuur die oorspronkelijk in het Nederlands werd geschreven kan zo een veel groter publiek bereiken en Nederlandstaligen kunnen literatuur lezen in talen die zij niet beheersen. Literaire vertalers zijn daarbij van wezensbelang.

 • Expertisecentrum Literair Vertalen
  U bent geïnteresseerd in literair vertalen? Of u wilt als literair vertaler op zoek naar verdieping en nascholing? Het Expertisecentrum Literair Vertalen zorgt voor opleiding en bijscholing van gekwalificeerde literair vertalers uit en in het Nederlands.
 • Promotie en grensverkeer
  De Taalunie stimuleert de promotie van Nederlandstalige cultuur in de wereld. Dat doen we onder meer door literaire prijzen mogelijk te maken.
 • VertalersVakschool
  Logo Vertalersvakschool
  De VertalersVakschool leidt op tot literair vertaler. Het Nederlandse onderwijs kent verschillende academische vertaalopleidingen en daarnaast incidentele cursussen waarin literair vertalen aan bod komt.
 • Petra-E
  Petra
  ‘Literair vertaler’ is bij uitstek een internationaal beroep. Vertalers zijn als makers van creatieve werken bemiddelaars tussen talen en culturen.
 • Master literair vertalen
  Wilt u zich specialiseren in literair vertalen? Hebt u een bacherloropleiding in de letteren of vergelijkbare ervaring? Dat kan aan de Master Literair Vertalen.