Specifieke gebieden

 • Buurlanden
  wereldbol
  Rondom het Nederlandse taalgebied wordt Nederlands onderwezen op scholen voor primair, secundair, beroeps- en volwassenenonderwijs. Het gaat om de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noord-Rijnland-Westfalen, de departementen Nord en Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk en de Franstalige gemeenschap in België.  
 • Indonesië
  Met Indonesië heeft de Taalunie een bijzondere taalrelatie. Het Nederlands is in Indonesië nog steeds een belangrijke bronnentaal in het academisch onderwijs, bv. in de rechtenstudie. Ook de belangstelling voor cursussen hedendaags Nederlands groeit. Daarom blijft de Taalunie het onderwijs Nederlands in Indonesië ondersteunen.
 • Symposium DAC-NTU 2016
  DAC-NTU Symposium on Language Resources: Exploring New Areas of Collaboration
 • Zuid-Afrika
  wereldbol
  Met elf officiële talen speelt de kwestie van meertaligheid in Zuid-Afrika een grote rol. De Taalunie werkt op dit gebied met Zuid-Afrika samen. Daarbij gaat veel aandacht uit naar onderwerpen waarover de Taalunie veel kennis heeft verzameld, zoals taal- en spraaktechnologie en certificering.
 • Caribisch gebied
  wereldbol
  Het Nederlands is de taal van 6 miljoen Vlamingen, van 16 miljoen Nederlanders en van 535.000 Surinamers. Ook in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden (Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen) wordt Nederlands gesproken.