Instellingen

 • Didactische Ondersteuning
  In de hele wereld hebben steeds meer mensen de behoefte om vreemde talen te leren. Ook de belangstelling voor het Nederlands neemt toe. Wereldwijd leren honderdduizenden mensen van allerlei nationaliteiten en voor allerlei doelen Nederlands. Daar zijn talloze lesgevers in het buitenland mee bezig. Goede lesgevers zijn onmisbaar voor kwaliteitsvol onderwijs Nederlands als Vreemde Taal/Buurtaal (NVT/NBT). Daarom is het van belang dat lesgevers doorlopend een rijk en divers aanbod bij- en nascholingen krijgen.
 • Docentenplatforms buitenlandse neerlandistiek
  Samenwerking tussen de afdelingen Nederlands aan de universiteiten in het buitenland leidt tot versterking van de neerlandistiek extra muros. Een docentenplatform voorziet hierin. De Taalunie probeert deze samenwerking te bevorderen.
 • Expertisecentrum Literair Vertalen
  U bent geïnteresseerd in literair vertalen? Of u wilt als literair vertaler op zoek naar verdieping en nascholing? Het Expertisecentrum Literair Vertalen zorgt voor opleiding en bijscholing van gekwalificeerde literair vertalers uit en in het Nederlands.
 • Cursussen in Nederland en Vlaanderen
  Wilt u Nederlands leren en bent u een beginner? Bent u op zoek naar een cursus in Nederland of Vlaanderen? Of wilt u thuis online een cursus Nederlands volgen? Binnen het Nederlandse taalgebied of daarbuiten? Dan zijn er de volgende mogelijkheden.
 • Stichting NOB
  Nederlands onderwijs in het buitenland Gaat u in het buitenland wonen en heeft u kinderen? In 115 landen is het mogelijk om uw kinderen (aanvullend) Nederlands onderwijs te laten volgen.
 • Links Universitaire Talencentra
  In Nederland en Vlaanderen kunt u aan de volgende univeristaire talencentra Nederlands leren.