Instellingen

 • Didactische Ondersteuning
  In de hele wereld hebben steeds meer mensen de behoefte om vreemde talen te leren. Ook de belangstelling voor het Nederlands neemt toe. Wereldwijd leren honderdduizenden mensen van allerlei nationaliteiten en voor allerlei doelen Nederlands. Daar zijn talloze docenten in het buitenland mee bezig. Om de ontwikkeling van het onderwijs Nederlands in het buitenland op gang te houden is het nodig die docenten ter plekke op inhoudelijk vlak te ondersteunen en hen daarnaast in gesprek te brengen met collega's uit Nederland en Vlaanderen.
 • Docentenplatforms buitenlandse neerlandistiek
  Samenwerking tussen de afdelingen Nederlands aan de universiteiten in het buitenland leidt tot versterking van de neerlandistiek extra muros. Een docentenplatform voorziet hierin. De Taalunie probeert deze samenwerking te bevorderen.
 • Expertisecentrum Literair Vertalen
  U bent geïnteresseerd in literair vertalen? Of u wilt als literair vertaler op zoek naar verdieping en nascholing? Het Expertisecentrum Literair Vertalen zorgt voor opleiding en bijscholing van gekwalificeerde literair vertalers uit en in het Nederlands.
 • Cursussen in Nederland en Vlaanderen
  Wilt u Nederlands leren en bent u een beginner? Bent u op zoek naar een cursus in Nederland of Vlaanderen? Of wilt u thuis online een cursus Nederlands volgen? Binnen het Nederlandse taalgebied of daarbuiten? Dan zijn er de volgende mogelijkheden.
 • Stichting NOB
  Nederlands onderwijs in het buitenland Gaat u in het buitenland wonen en heeft u kinderen? In 119 landen is het mogelijk om uw kinderen (aanvullend) Nederlands onderwijs te laten volgen.