Onderzoek & informatie

Voor wie informatie zoekt over onderwijs Nederlands.

 • Onderzoek
  HTNO - Het Taalonderwijs Nederlands Onderzocht Wat leert de wetenschap ons over het onderwijs Nederlands? HTNO bevat samenvattingen van onderzoekspublicaties van 1969 tot nu naar taal in het basisonderwijs, naar Nederlands in het voortgezet of secundair onderwijs, en naar NT2 in het volwassenenonderwijs. Het onderzoek is uitgevoerd in Nederland, Vlaanderen of Suriname. De website wordt jaarlijks geactualiseerd. HTNO is bedoeld voor leraren, lerarenopleiders, onderzoekers en iedereen die betrokken is bij de kwaliteit van het taalonderwijs Nederlands.
 • Onderwijstijdschriften
  illustratie - jongen leest boek
  Hier vindt u ruim 2000 samenvattingen van artikelen over het onderwijs Nederlands uit Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse tijdschriften.
 • Tijdschriftenarchief
  Covers tijdschriften
  De Taalunie biedt een online archief aan van een aantal onderwijstijdschriften die niet meer verschijnen.
 • Leermiddelengids
  illustratie - boeken en laptop
  Welkom in de Leermiddelengids Nederlands. Je kan meteen zoeken naar informatie over leermiddelen voor de les Nederlands, of hieronder meer informatie lezen over deze voorziening.
 • Onderwijstermenlijst
  De onderwijstermenlijst bevat verklaringen van een 900-tal onderwijstermen uit Vlaanderen, Nederland en Suriname. Daarnaast vindt u er ook beschrijvingen van de schoolloopbanen in Vlaanderen, Nederland en Suriname.
 • Vragen over Nederlands op school
  illustratie - meisje maakt toets
  Hieronder vindt u een reeks veelgestelde vragen over Nederlands op school, met hun antwoord.
 • HSN Conferentie
  Logo HSN 2014
    In 2019 vindt de HSN-conferentie plaats op 22 en 23 november aan de hogeschool Windesheim in Zwolle