Vacatures

Marketing-en communicatietalent (vrijwilliger)

Zo'n 2000 schrijvers hebben de internetcommunity literairwerk.nl al gevonden en een paar honderd mensen lezen onze publicaties. Onze publicaties bestaan uit e-tijdschriften, e-books en gebonden boeken (zie http://www.literairwerk.nl/koop-bloeiend-werk) en digitale specials onder de titel Expeditie [werk] (zie https://medium.com/@literairwerk). Wil je je inzetten om het publieksbereik te vergroten? Dan zijn we op zoek naar jou.

MARKETING- EN COMMUNICATIETALENT
Om invulling te geven aan onze groeiambities is Literairwerk.nl op zoek naar een marketing- en communicatietalent.

Het doel van de functie van marketing- en communicatiemedewerker is werving van meer actieve gebruikers van de site www.literairwerk.nl en werving van meer lezers van de publicaties. Ook organiseren we regelmatig schrijfwedstrijden en kleine evenementen, waarvoor je bijdraagt aan de werving van deelnemers en publiek.

De hoofdtaken zijn:

- ontwikkelen en uitvoeren marketing- en communicatiebeleid
- vergroten naamsbekendheid van Literairwerk.nl bij relevante doelgroepen
- schrijven en versturen van digitale nieuwsbrieven
- actief aanwezig zijn op social media als Twitter, Facebook en LinkedIn
- creëren van mogelijkheden voor free publicity
- ontwikkelen banners in samenwerking met de vormgever

We zoeken een pionier met liefde voor literatuur

Om precies te zijn, iemand met:

- kennis van en liefde voor het actuele literaire veld
- aanleg voor pionieren
- zowel gevoel voor kunst als voor ondernemerschap
- zin om contacten met media en partnerorganisaties te leggen en onderhouden

Daarnaast beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse taal en heb je ervaring met social media. De functie vereist minimaal HBO-niveau.

Je werkt net als de andere leden van het team op vrijwillige basis en de functies vragen om beschikbaarheid van ca. 4 uur per week. Vergaderingen vinden plaats in Amsterdam, Utrecht, Bennekom of Tilburg of via Skype.

Wij bieden vernieuwing, inspiratie en vrijheid

Bij Literairwerk.nl krijg je een plek in een klein, slagvaardig, inspirerend en gezellig team. Je krijgt veel vrijheid om nieuwe ideeën uit te proberen. Ook bieden wij:

- de kans om mee te werken aan nieuwe literaire initiatieven
- een netwerk in het speelveld van de Nederlandse literatuur

Je nieuwe werkplek is een stichting die grenzen verlegt

Als nieuwe medewerker van Literairwerk.nl word je onderdeel van een stichting die zich opstelt als expeditieleider in het Nederlandstalige literaire veld. Samen met de leden, schrijvers met literaire ambities, zoeken we naar nieuw talent en nieuwe publicatiemogelijkheden.

De huidige redactie bestaat uit Philomene Dewaide, Stefan Bijnen, Marieke van Bork, Robert Proost en Helen Jochems.

Schrijvers kunnen experimenteren op de internetcommunity www.literairwerk.nl. Het beste werk van deze site geven we uit in de vorm van e-tijdschriften, e-books, gebonden boeken en digitale specials.

Neem contact op als je meer informatie wilt

Zie voor meer informatie literairwerk.nl of mail naar info@literairwerk.nl.

Ben je enthousiast geworden, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren. Stuur je cv en een korte motivatie naar info@literairwerk.nl.

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.